Bankalar tek tek açıkladı: Kredi kartı sahipleri yarına dikkat!

Yarın itibarıyla, temassız ödemelerde yeni bir dönem başlıyor. BDDK aldığı kararla, kredi kartlarında temassız ödeme limitinin arttırılması kararını aldı. Bu karar doğrultusunda bankalar tek tek müşterilerine bilgilendirme mesajı gönderdi.

5

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yarın itibarıyla, kredi kartlarında temassız ödeme limitini arttırma kararı aldı. Karar doğrultusunda bankalar tek tek, müşterilerine bilgilendirme mesajı gönderdi.  

2020'den beri hayatımızda önemli bir yer edinen temassız ödemeler, pandemiyle birlikte adeta bir gereklilik haline geldi. Hijyen ve güvenlik arayışımız, bizi temassız ödeme yöntemlerine yöneltti. Bu artan talebe paralel olarak, BDDK’da önemli bir adım attı ve 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak şekilde temassız ödeme limitini 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltti.

BDDK'NIN KARARINDA NELER VAR?

BDDK'nın bu kararı arkasında yatan temel sebeplerden biri enflasyonun etkisiyle ürün fiyatlarındaki artış. Limit artışı, tüketicilerin günlük alışverişlerinde daha fazla kolaylık sağlarken, ödeme işlemlerinin hızlanmasına da katkıda bulunacak.

KARTINIZLA DAHA FAZLA, DAHA HIZLI ALIŞVERİŞ

Artık 1500 TL'ye kadar olan tüm alışverişlerinizi temassız ve şifresiz bir şekilde kolayca yapabileceksiniz. Bu sayede market alışverişlerinizden kafe molalarınıza kadar birçok alanda zamandan tasarruf edecek ve ödemelerinizi daha pratik bir şekilde tamamlayabileceksiniz.