Dar gelirli ailelere müjde! Düşük kredi faizi, vergi indirimi ve ucuz konut

Dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni destekleme çalışmalar gelecek. Düşük kredi faizi, vergi indirimi ve ucuz konut gibi konular hükümetin gündeminde. İşte detaylar…

5

Hükümet, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni destek çalışmaları başlattı. Düşük kredi faizi, vergi indirimi ve ucuz konut gibi konular gündemdeki yerini korurken, AK Partili yetkililer bu konularla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

SOSYAL YARDIMLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Dar gelirlilerin refah seviyesini yükseltmek ve yardımlarda adaleti sağlamak amacıyla sosyal yardımlar tek çatı altında toplanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın iş birliğiyle, sosyal yardım kriterleri belirlenecek ve hiçbir kurum tarafından esnetilemeyecek. Hane halkı geliri ve mülk sahipliği gibi kriterler üzerinde detaylı çalışmalar yapılarak, yardımların daha etkili ve adil dağıtılması sağlanacak.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu yeni düzenlemelerle, yardıma muhtaç olanların gerçekten ihtiyaç duydukları yardımları almasının önündeki engeller kaldırılacak. Emekliler, asgari ücretliler ve dar gelirli vatandaşlar için kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği ve çocuklu ailelere vergi indirimi gibi ek destekler sunulacak. Ayrıca, aynı anda birden fazla kaynaktan ihtiyaç fazlası alınan yardımların önüne geçilecek.

REFAH KAYBI SOSYAL YARDIMLARLA TELAFİ EDİLECEK

AK Parti kaynakları, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, refah kaybının sosyal yardımlarla giderileceğini belirtti. “Belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alan vatandaşların bu yardımları tek elden alması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla giderilecek. Vatandaş, devleti yanında hissedecek” ifadelerini kullandılar. Ayrıca, üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması ve bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamaların da planlandığı açıklandı.

 

DAR GELİRLİLERE UCUZ KONUT

Hükümet, dar gelirli vatandaşlar için ucuz konut sağlamak amacıyla da yeni adımlar atıyor. Konut erişimini kolaylaştırmak için yeni finansal formüller geliştirilecek ve bu süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülecek. Çalışmanın detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.