Şanlıurfa iş adamına yatırımcılarından tepki! Yine hisse sattı

Şanlıurfalı iş adamı Feridun Geçgel, Astor Enerji'de 3.5 ayda toplam 67 milyon lot hisse senedi satarak yatırımcılardan tepki topladı.

5

Astor Enerji A.Ş.‘nin Şanlıurfalı ortağı Feridun Geçgel, sahip olduğu şirket sermayesinin yüzde 3,71’ine karşılık gelen 37 milyon lot satma kararı aldı.

Astor Enerji'de son 3.5 ay içerisinde patronlar tarafından yapılan yoğun hisse satışları yatırımcıları rahatsız etti. Dün Feridun Geçgel tarafından yapılan 37 milyon lotluk satış, sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Geçgel'in bu hamlesi, 15 Mart'ta Astor Holding tarafından yapılan 29.9 milyon lotluk satıştan sonra geldi. Böylece 3.5 aylık bir süreçte toplam 67 milyon lot hisse senedi elden çıkarılmış oldu.

Yatırımcılar, Geçgel'in geçmişte "Buradaki insanların benim artık ortağım olduğunun farkındayım. Daha ettiğimi söyleyebilirim. ASTOR'dan para çekme gibi düşüncemiz yok" dediği videoyu hatırlatarak tepkilerini dile getirdi.

Tepkilerin bir diğer sebebi ise şirketin, hisse satışlarından önce KAP'a 528.2 milyon TL'lik yeni iş haberi bildirmesi oldu. Yatırımcılar, bu durumun satışın önceden planlandığına dair şüphe uyandırdığını savundu.