Bu teklif en çok Şanlıurfalıları sevindirecek! “3 çocuk yapana ÖTV'siz araba, 4 çocuğa faizsiz konut kredisi!”

Doğum oranlarının düşmesi Türkiye'de büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Özellikle nüfusun kendini yenileme eşiğinin altına düşmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda endişelerini dile getirerek doğum oranının artırılması için yeni çalışmaların yapılacağını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan bir teklif ise kaba doğum hızının en yüksek olduğu il olan Şanlıurfa’yı sevindirdi. İşte teklifin ayrıntıları..

5

Doğum oranlarının düşmesi Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Özellikle kaba doğum hızının en düşük olduğu illerde bu durum büyük endişe yaratıyor. Bu endişelere çözüm bulmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni çalışmaların yapılacağını açıkladı.

“BU, TÜRKİYE AÇISINDAN VAROLUŞSAL BİR TEHDİTTİR, BİR FELAKETTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir açıklama yaptı ve düşen doğum oranlarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. 2001’de 2,38 olan doğurganlık hızı 2023’te 1,51'e gerilemiştir. Yani nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir."

YENİ ÇALIŞMALAR

Doğum oranının artırılması için halihazırda çalışan kadınlara 1 yıl doğum izni ve 2. ve sonraki çocuklarda kira ile kreş desteği gibi düzenlemeler de yapılıyor. 

İŞTE O TEKLİF

Sosyal medya üzerinde gündem olan öneride ise doğum oranının artırılması için şu teklifler sunuldu:

 "Üç çocuğu olana ÖTV’siz araba, dört çocuğu olana faizsiz konut kredisi hakkı ver ondan sonra nüfus artış hızını gör."

Bu teklif Şanlıurfalılar arasında büyük ilgi gördü.