Şanlıurfalı gençlere büyük fırsat! 20 bin TL verilecek

Diyarbakır Film Geliştirme Platformu, Kısa Film Yapım Desteği Programı kapsamında Şanlıurfa'da da kısa film çekmek isteyen genç sinemacıların başvurularını bekliyor. Platform, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman'da çekilecek olan 3 kısa filmin her birine 20 bin TL destek sağlayacak.

5

Diyarbakır Film Geliştirme Platformu, Kısa Film Yapım Desteği Programı kapsamında Şanlıurfa'da da kısa film çekmek isteyen genç sinemacıların başvurularını bekliyor. 

Bu program, Şanlıurfalı genç sinemacıların yeteneklerini sergilemeleri ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Başvurular 25 Temmuz'a kadar kabul edilecek.  Platform, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman'da çekilecek olan 3 kısa filmin her birine 20 bin TL destek sağlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI: 

* Başvuru sahibi, filmin yönetmeni ya da yapımcısı olmalıdır.

* Başvuran kısa film projelerin herhangi bir tür kısıtlaması bulunmamaktadır.

* Başvuran Kısa film projelerinin ayrımcılık karşıtı olması beklenmektedir.

* Finale kalan 10 proje, 25 Temmuz 2024 tarihinde @diyarbakirfilmgelistirme instagram hasabından duyurulacak ve başvuru sahipleri e-posta ile bilgilendirileceklerdir.

* Seçilen proje sahipleri profesyonellerden oluşan bir toplulukla Diyarbakır'da üç gün sürecek atölye programına katılmalıdır. Atölye sonunda kazanan kalan üç projeye “20.000 tl” teşvik desteği verilecektir.

* Kısa Film Desteği alan proje sahipleri, filmlerini yukarda belirtilen illerde çekmeyi taahhüt eder.

* Proje sahibi, Diyarbakır Film Geliştirme Platformu'nu filmin künyesinde ve tüm tanıtım materyallerinde kullanmayı taahhüt eder.

* Proje sahibi, filminin tanıtımı ve duyuruları için kullanacağı medyada etiketlemeyi taahhüt eder”.