Özel Metrolife Hastanesi'nden Op. Dr. Reşat Doğan, endoskopi ve kolonoskopinin erken teşhis ve tedavide önemini vurguladı.
ENDOSKOPİ NEDİR?
Op. Dr. Reşat Doğan, endoskopinin ucunda kamera olan bir fiberoptik araçla vücudumuzun kapalı alanlarını inceleme ve görüntüleme işlemi olduğunu açıkladı.
Doğan,”Sindirim kanalının ağızdan son kısmına kadar olan bölgesini inceleyen endoskopi ile hasta veya problemli alanlar görülüyor ve gerekli durumlarda biyopsi alınıyor. Hatta bazı durumlarda poliplerin alınması ve aktif kanamaların durdurulması gibi tedaviler de yapılabiliyor.” dedi.
ENDOSKOPİ NE ZAMAN YAPILIR?
Doğan, yutma güçlüğü, geçmeyen mide şikayetleri, kusma, inatçı karın ağrıları, kabızlık, ishal, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik, dışkıda kanama, kansızlık ve kilo kaybı gibi şikayetlerle gelen hastalarda endoskopik inceleme yapıldığını söyledi.
ENDOSKOPİ NASIL YAPILIR?
Hastaların kısa bir hazırlık sürecinden sonra endoskopi ünitesine alındığını belirten Doğan, işlemin anestezi altında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissedilmeden yapıldığını ve sonuçların aynı gün çıktığını ifade etti.
BİYOPSİ VE SONUÇLAR
Endoskopik görüntülemede şüpheli alanlardan biyopsiler alındığını ve kolonda bulunan poliplerin kanserleşme riski taşıdığı için işlem sırasında alınabildiğini anlatan Doğan, hastaların 1-2 saat sonra evlerine gönderildiğini ve patolojik tetkik sonuçlarının 10 gün içinde çıktığını da ekledi.
ÖZEL METROLİFE HASTANESİ İLE FARKLI DENEYİM
Op. Dr. Reşat Doğan ve Özel Metrolife Hastanesi ekibi, endoskopi ve kolonoskopi işlemlerini en konforlu ve güvenilir şekilde gerçekleştirerek hastalarına en iyi hizmeti sunmayı hedefliyor.