İş arayanlar için yeni fırsat! TÜİK personel alımı yapacak

TÜİK, farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 55 personel alımı yapılacağını duyurdu. İşte detaylar…

5

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 55 sözleşmeli personel istihdam edeceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, alınacak personel TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde görev yapacak.

 

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

TÜİK, toplamda 55 kişiyi şu pozisyonlar için istihdam edecek:

28 Anketör

22 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi)

5 Teknisyen

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar, başvurularını bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapabilecekler.

 

BAŞVURU VE YERLEŞTİRME SÜRECİ

2022 yılı KPSS puan sıralamasıyla alınacak destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonları için başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri birim ve görevde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak, her birim bazında KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacak.

 

ANKETÖR POZİSYONU İÇİN SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınavla alınacak anketörler için ise 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı esas tutularak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacak sıralamayla her birim için ayrı ayrı olmak üzere, istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava hak kazanacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak. Başarılı adayların listesi TÜİK'in resmi internet sitesinde ilan edilecek.