Urfa Çalışma Grubu'ndan çağrı: Okul spor salonları ve sahaları gençlere açalım

Urfa Çalışma Grubu, kentte 700 binin üzerinde öğrencinin yaz tatiline girdiğini hatırlatarak, kentte bulunan yaz okullarının yetersizliğine dikkat çekti.

5

Şanlıurfa'da 2023-2024 eğitim-öğretim yılını tamamlayan 700 binin üzerinde öğrenci yaz tatiline girdi. Türkiye'nin 8. büyük kenti olan Şanlıurfa'da nüfusun yüzde 18,6'sı gençlerden oluşuyor.

Urfa Çalışma Grubu Sosyal İşler Komisyonu, gençlerin yaz aylarını verimli geçirmeleri amacıyla kamuya ait okul spor salonları ve sahalarının gençlerin kullanımına açılmasını önerdi.

Urfa Çalışma Grubu'ndan yapılan açıklamada, yaz aylarında gençlerin kamu kurumları tarafından düzenlenen yaz okullarından yeterince faydalanamadığı belirtildi. Bu duruma çözüm olarak, nadir kullanılan okul spor salonlarının gençlerin kullanımına açılması ve bu alanlarda etkin organizasyonlar düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Her bireyin kendi mahallesinde kolaylıkla ulaşabileceği okul salonlarından istifade edebilmesi, gençlerin spora olan ilgisini artıracaktır. Okullarımızın spor salonları, öğrencilerimizin sportif etkinliklerde aktif olarak yer alabilmesi ve spor salonlarımızdan azami derecede herkesin eşit faydalanabilmesi için, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim kursları, il/ilçe Gençlik Spor Müdürlükleri ve büyükşehir/ilçe belediyelerimizin bu salonları öğrencilerimizin kullanımına ücretsiz olarak açmasının çok faydalı olacağını düşünüyoruz," denildi.

Urfa Çalışma Grubu ayrıca, gençlerin başta madde bağımlılığı ve su kanallarında boğulma tehlikesi gibi tehditlerden korunması için bu tür sportif faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Yaz aylarında uzun süreli boş zamanları olan gençlerin farklı sportif aktivitelerle meşgul edilmesinin, onları tehlikelerden koruyabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Şanlıurfa genelindeki park ve bahçelerde bulunan hasarlı basketbol ve futbol sahalarının onarılması ve işlerlik kazanması için belediyelerden gerekli çalışmaların yapılması talep edildi.

Urfa Çalışma Grubu, yetkililere yaptığı çağrıda, "Spor yapmak isteyen gençlerimizin bu salonlardan faydalanabilmesini sağlamak ve okul spor salonlarında sportif amaçlı yapacakları her türlü etkinliklere destek vermek bu konudaki talebimizdir," ifadelerine yer verdi.

Urfa Çalışma Grubu, gençlerin ve çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla tüm yetkililerden bu konuda destek beklediklerini belirtti.