Milyonlarca yatırımcıyı heyecanlandıran flaş gelişme: İşte Borsa İstanbul'u uçuracak karar

Uzun zamandır beklenen yasal düzenlemeyle limited şirketlerin de Borsa İstanbul'a açılması önündeki engeller kalkıyor. Temmuz ayında Meclis'e sunulacak vergi paketinde yer alan bu düzenleme, Borsa İstanbul'da yeni bir yatırım dalgası yaratması ve endeksi yukarı taşıması bekleniyor.

5

Limited Şirketler de Artık Borsa'da. Mevcut düzenlemede, anonim şirketlerin hisse senetlerinde uygulanan vergi avantajı limited şirketlere tanınmıyordu. Bu durum, limited şirketlerin Borsa'ya açılmasını zorlaştırıyordu. 

Ekonomim'de yer alan habere göre, yeni düzenlemeyle birlikte bu ayrım ortadan kalkacak ve limited şirketler de anonim şirketler gibi vergi avantajlarından yararlanabilecek.

BORSAYA KATILIM ARTACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

 Bu sayede, Borsa İstanbul'a olan ilginin ve yatırımcı sayısının artacağı öngörülüyor. Uzmanlar, limited şirketlerin Borsa'ya katılımının, işlem hacminde ve endekste önemli bir artış sağlayacağını belirtiyor.

Limited şirketlerin Borsa'ya açılmasının önünde bazı engeller bulunuyordu. Bu engellerden en önemlisi, Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesiydi. Bu maddeye göre, limited şirketlerde elde edilen kazançlar, herhangi bir süreye tabi olmaksızın gelir vergisine tabi tutuluyordu. Bu durum, limited şirketlerin Borsa'da işlem görmesini cazip hale getirmiyordu.

YENİ DÜZENLEMENİN FAYDALARI 

Yeni düzenlemeyle birlikte limited şirketler de anonim şirketler gibi iki yıldan fazla süreyle elde tutulan ve tam mükellef kurumlara ait olan hisse senetlerinin elden çıkarılışıyla elde edilen kazançlardan vergi muafiyeti sağlayacak. Bu sayede, limited şirketlerin Borsa'ya açılması daha cazip hale gelecek ve yatırımcılar için yeni bir yatırım seçeneği sunacak.

Limited şirketlerin Borsa İstanbul'a açılması, Türkiye sermaye piyasası için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu sayede, Borsa'ya olan ilginin ve yatırımcı sayısının artacağı, işlem hacminde ve endekste önemli bir artış yaşanacağı öngörülüyor.