Ünlü zincir markette nakit ödeme kaldırılacak iddiası! Sadece kart geçerli olacak

Sosyal medyada hızla yayılan bir görüntüde BİM'e ait File Market mağazalarında nakit ödeme seçeneğinin kaldırılacağı iddia edildi.

5

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda BİM'e ait File Market mağazalarının bazı şubelerinde yalnızca kartla ödeme alınacağı ileri sürüldü.

Sosyal medya kullanıcıları, File Market'te asılı olduğu iddia edilen bir duyurunun fotoğrafını paylaşarak bu değişikliği gündeme taşıdı. Duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

"Sevgili müşterilerimiz, 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir."

Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, nakit ödemelerin kaldırılması iddiası, özellikle nakit alışverişi tercih eden tüketiciler arasında endişe yaratmış durumda. Konuyla ilgili BİM veya File Market yetkililerinden gelecek resmi açıklama merakla bekleniyor.

File Market, Türkiye'de perakende sektörünün lider markası BİM'in yeni perakende modeli olarak Mart 2015 yılında hayata geçirilmişti. Bu yeni format, indirim konsepti ile süpermarket anlayışını birleştirerek, müşterilere daha geniş alanlarda alışveriş yapma imkanı sunuyor.