Şanlıurfa Tabip Odasından elektrik kesintisi açıklaması! “Halk sağlığı tehlikede”

Şanlıurfa Tabip Odası, şehirdeki hava sıcaklıklarının 50 dereceyi geçtiği bu günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini öne sürdü. Odadan yapılan açıklamada, evde oksijen makinesine bağlı yaşayan vatandaşların hayatlarının büyük risk altında olduğu ve elektrik kesintilerinin gıda zehirlenmelerine yol açabileceği vurgulandı.

5

Şanlıurfa Tabip Odası yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa Tabip Odası sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aştığı şu günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin halkın sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığı ileri sürüldü.

Açıklamada, evde oksijen cihazına bağlı yaşayan çok sayıda vatandaşın hayatının risk altında olduğu ve elektrik kesintileri nedeniyle gıdaların bozulmasına bağlı zehirlenmelerin yaşanabileceği belirtildi.

Bu duruma acil çözüm bulunması gerektiğinin ve elektrik hizmetini yeterli kalitede sağlayamayanlardan hesap sorulmasını talep edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa'da hava sıcaklılıklarının 50 dereceyi geçtiği bu günlerde sık sık elektrik kesintisi yaşanması halkın sağlığını tehlikeye atmaktadır. Evde oksijen makinesine bağımlı yaşayan çok sayıda vatandaşımızın hayatı risk altındadır. Elektrik kesintileri nedeniyle bir çok gıdanın bozulmasına bağlı zehirlenmeler yaşanabilmektedir. Sonuç olarak bu durumlara bağlı meydana gelecek hastalık ve ölümlerin sorumlusu elektrik hizmetini yeterli kalitede sağlayamayanlardır. Bir an önce bu durumun dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.”