Şanlıurfalılar dikkat! Son gün 7 Temmuz

Son aylarda durgun geçen otomotiv sektörü yeni kampanyalarla büyük indirime gitti. 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek güvenlik şartları nedeniyle sıfır araçlarda kampanya üstüne kampanya yapılıyor.

5

Birçok firma ellerindeki araçları satma telaşına düştü. Türkiye’de 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan GSR2 yani Avrupa Birliği’nin (AB) araçların daha güvenli ve standart donanımlarında bu güvenlik paketlerini ekleyerek üretim yapmaları yönünde yapılmış düzenlemelerin tümünü ele alan güncellemeyle birlikte satıcılarda elden çıkarma yarışı başladı.

Sektör temsilcileri müşteri çekmek için yeni kampanyalar başlattı. Sıfır otomobillerde indirim oranı yüzde 20'ye ulaştı.

7 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Türkiye’de yürürlüğe girecek yeni karar sonrasında GSR2 uygulaması başlatılacak. 7 Temmuz tarihinden itibaren başlatılacak uygulamada, otomobiller daha sıkı bir güvenliğe sahip olacak. Avrupa Birliği'nin (AB) kullandığı bu uygulamada daha güvenli ve standart donanımlarında bu güvenlik paketlerinin çıkartıldığı biliniyor. Bayilerde başlayan endişe ise 7 Temmuz'da başlayacak uygulama öncesinde satabildiği kadar otomobil satmayı hedefliyor.

Yeni uygulama ile birlikte 8 Temmuz’da Çin menteşeli otomobillere yüzde 40 ek ÖTV uygulaması da başlayacak. Sıfır otomobillerde artış beklentisi 8 Temmuz tarihinden itibaren hızlanıyor. 

7 Temmuz’dan itibaren GSR2 kapsamında mecburi olan özellikler ise şu şekilde;

Akıllı hız yardımı

Şerit takip asistanı

Alkol kilidi hazırlığı

Kaza veri kaydedici

Kör nokta belirleme

Yaya koruyan ön cam sistemi

Acil durum fren asistanı

Yorgunluk algılama sistemi