Şanlıurfa’da su sorunu çözüldü! 2055 yılına kadar kesintisiz su

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Siverek'e dev yatırım. Yeni nesil içme suyu arıtma tesisi hizmete girdi. 110 bin metreküp kapasiteli tesis, 2055 yılına kadar ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek ilçesi için büyük bir adım atarak modern ve yüksek kapasiteli bir içme suyu arıtma tesisini hayata geçirdi. Bu önemli yatırım, Siverek halkının sağlığı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yeni Nesil İçme Suyu Arıtma Tesisi, toplam 110 bin metreküp kapasiteye sahip olup, 2055 yılına kadar ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Modern ve hijyenik altyapısıyla dikkat çeken tesis, günlük 15 bin metreküp içme suyunu güvenle Siverek ilçe merkezine iletecek.

Tesisin özellikleri arasında 4 içme suyu deposu, 41 kilometrelik isale hattı, 5 adet terfi merkezi ve 84 adet sanat yapıları bulunuyor. Bu unsurlar, tesisin verimli ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayacak şekilde entegre edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Yeni Nesil İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Siverek'te büyük bir adım daha attık! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Siverek ilçemiz için dev bir içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. İşte tesisimizin bazı özellikleri:

- 4 İçme suyu deposu

- 41 KM isale hattı

- 5 Adet terfi merkezi

- Modern içme suyu arıtma tesisi

- 84 Adet sanat yapılarıyla entegre

Bu tesis, 110 Bin Metreküp kapasitesiyle 2055 Yılına kadar ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Modern ve hijyenik altyapısıyla ilçe merkezimize 15 Bin Metreküp içme suyunu güvenle iletecek. Hemşehrilerimizin sağlığı ve yaşam kalitesi için yapılan bu önemli yatırımı sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Siverek ilçemize hayırlı olsun”.

 

Yeni Nesil İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Siverek'te büyük bir adım daha attık!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Siverek ilçemiz için dev bir içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. İşte tesisimizin bazı özellikleri:

- 4 İçme suyu deposu
- 41 KM isale hattı
- 5 Adet terfi… pic.twitter.com/7VOH2euVBp

— Şanlıurfa Büyükşehir 🇹🇷 (@sanliurfabld) June 18, 2024