Bayram yolunda acı bilanço! 22 ölü, 4 bin yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarında 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 43 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

5

ŞANLIURFA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde trafik denetimlerinin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirterek, tatilin ilk üç gününde yaşanan trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, vatandaşların güvenliği için denetimlerini aralıksız olarak devam ettirdiğini vurguladı.

17 Haziran Pazartesi günü, bayram tatilinin ikinci gününde 24 saatlik süre içinde Türkiye genelinde 824 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken, 1.327 kişi yaralandı. Aynı gün içerisinde trafik ekipleri tarafından 375.311 araç denetlendi. Denetimler sonucunda 23 bin 857 araca hız ve radar işlemi, 26 bin 786 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

Bayram tatilinin ilk iki gününde (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi ) toplamda 22 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu süreçte yaralanan kişi sayısı ise 4 bin 43 olarak kaydedildi.

 Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah’tan rahmet, yaralılar için ise acil şifalar diledi.

Ayrıca, hız yapılmaması ve emniyet kemeri kullanılmasının önemine değinen Bakan Yerlikaya, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." ifadelerini kullandı.

⚠️ Bayram tatili boyunca hız denetimlerimiz RADAR ile GECELERİ de sürüyor; 24 saat esasına göre kontrollerimiz devam ediyor.

Bayram tatilinin 3. günü 17 Haziran 2024 Pazartesi günü 24 saatlik sürede:
❗️8️⃣2️⃣4️⃣ trafik kazası meydana geldi.
❗️6️⃣ kişi maalesef hayatını kaybetti.… pic.twitter.com/O3vjZdtA80

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 18, 2024