Şanlıurfa’da o belgeye sahip değilseniz 100 bin TL'yi gözden çıkarın!

Şanlıurfa'da emlak alım satım işiyle uğraşanlar için Ticaret Bakanlığı'ndan sert bir uyarı geldi. Bakanlık, ilan veren kişilerin veya yakınlarının emlak ilanlarında bulunma zorunluluğunu getirdi. Bu kapsamda, yetki belgesi olmayan emlak alım satım platformlarına ciddi cezaların uygulanacağı belirtildi.

5

Ticaret Bakanlığı, internet üzerindeki emlak ilanlarında yapılan önemli düzenlemeleri resmen duyurdu. Buna göre, ilanlarda yer alan taşınmazların ilan sahibine veya birinci veya ikinci derece yakınlarına ait olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu tür platformlarda faaliyet göstermek isteyenlerin yetki belgesi bulundurması şartıyla iş yapabilecekleri kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemelerin hatırlatıldığı açıklamada, yetki belgesi olmayan emlak işletmelerinin acilen bu belgeyi almaları gerektiği ifade edildi. Bakanlık, 2024 yılı sonuna kadar mesleki tecrübe şartının aranmayacağı belirtilen yetki belgesi başvurularının önemine de dikkat çekti.

Ayrıca, emlak ilanlarında spekülasyon ve sahte ilanları önlemek amacıyla ilan veren kişinin taşınmazın sahibi veya yetkilendirilmiş kişi olduğunun doğrulanması gerektiği vurgulandı. Bu düzenlemeye uymayan platformların her ihlal için 100 bin liraya kadar idari para cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'nın bu düzenlemeleriyle, sektördeki düzensizliklerin ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.