Şanlıurfa’ya göç başladı! Emniyet teyakkuza geçti

Kurban Bayramı tatili nedeniyle batı illerinden Şanlıurfa'ya her gün binlerce kişi akın ediyor. Bu yoğun göç dalgası, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Emniyet, Kurban Bayramı süresince trafik kazalarını önlemek ve yol güvenliğini artırmak amacıyla otogarlarda ve şehirler arası otobüslerde kapsamlı denetimlere başladı.

5

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar için otobüs firmaları tarafından ek seferler de düzenlendi. 

Yoğunluğun en çok yaşandığı Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne her gün binlerce kişi Kurban Bayramı'nı geçirmek için geliyor. Bayram öncesi artan bu yoğunluk bayram sonrası da devam edecek ve otobüs firmaları gidişler için ek seferler düzenleyecek.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri, vatandaşların güvenli bir bayram yolculuğu yapabilmeleri için de önlemlerini artırıyor. Bayram süresince yoğunlaşan trafik hareketliliği göz önünde bulundurularak, özellikle iller arası seyahat eden sürücüler ve yolcular için denetimler sıkılaştırıldı. 

Emniyet yetkilileri, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, dikkatli ve tedbirli sürüş yapmalarını, aşırı hız yapmaktan ve yorgun halde araç kullanmaktan kaçınmalarını istiyor.