Bakan Tunç'tan sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılması gündemde olan düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Meclis'te bir ortak yol bulunacağını belirten Bakan Tunç, başıboş köpek sorununa çözüm odaklı yaklaşıldığını vurguladı.

5

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılması gündemde olan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, "Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiğini üzülerek görüyoruz. Okula gidemeyen, sabahları namaza gidemeyen yaşlılar var. Sokakların da korunaklı olması lazım" ifadelerine yer verdi.

 Sahipsiz sokak hayvanlarının hem insanlara zarar vermesinin hem de insanların günlük yaşamlarını etkilemesinin endişe verici olduğunu vurgulayan Tunç, konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirtti.

Bakan Tunç, sözlerine devam ederek, "İnsan sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin alınması lazım. Bu çerçevede, Meclis'te ortak bir yol bulunacak ve başıboş köpek sorununa çözüm getirilecektir" şeklinde konuştu