Tasarruf tartışmaları sürerken 169 milyonluk ihale Limak İnşaat’a verildi

Artvin Yusufeli Barajı’nın relokasyon yollarının yapımı için açılan ihale, Limak İnşaat tarafından 169 milyon 700 bin TL bedelle kazanıldı. Kamuda tasarruf planlamalarının yapıldığı bir dönemde büyük şirketlere verilen ihalelerin devam etmesi tartışmalara yol açtı.

5

Artvin Yusufeli Barajı’nın relokasyon yollarının yapımı için açılan ihale, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 169 milyon 700 bin TL bedelle kazanıldı. İhale, 29 Mart’ta 10. Bölge Trabzon Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. 

Kamuda yapılan tasarruf planlamaları devam ederken büyük şirketlere verilen ihaleler, tartışmalara yol açtı.

 

TASARRUF TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Kamuda yapılan tasarruf tartışmalarının gölgesinde gerçekleşen bu ihale, Yusufeli Barajı'nın T14 tüneli için servis yolu yapımını kapsıyor. Muhalefet, büyük şirketlere verilen bu tür ihalelerin kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından sorgulanması gerektiğini belirtiyor.

 

LİMAK'IN YUSUFELİ BARAJI İHALELERİNDEKİ ROLÜ

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Limak Holding, Yusufeli Barajı için bugüne kadar birçok ihale kazandı. Şirketin inşaat alanında aldığı 26 kamu ihalesinin toplam bedeli 12 milyar 176 milyon 866 bin TL'yi buluyor. Yusufeli Barajı ile ilgili ihalelerin toplam değeri ise yaklaşık 3.5 milyar TL civarında.

 

ÖNCEKİ YUSUFELİ BARAJI İHALELERİ:

3 Ağustos 2012: Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından düzenlenen "Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı" ihalesi, 486 milyon 875 bin TL'ye Limak, Cengiz ve Kolin İnşaat ortaklığı tarafından kazanıldı.

9 Mayıs 2013: DSİ’nin düzenlediği "Yusufeli Barajı ve HES geçici bağlantı yolları" ihalesi, 31 milyon 712 bin TL'ye Limak İnşaat’a verildi.

30 Mart 2018 ve 9 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenen diğer ihaleler de milyarlık değerlerle Limak İnşaat tarafından kazanıldı.