Bir Urfa klasiği! Bahtsız öğrenciler...

Şanlıurfa'da Bahçelievler semtinde bulunan bir ilköğretim okulunda üniversite sınavına giren adaylar, semt pazarının gürültüsü ve kalabalığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. ŞASGE Spor Kulübü Başkanı Murat Özakıncı, bu duruma tepki göstererek ilgili belediyeleri duyarsızlıkla suçladı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da yaklaşık 62 bin öğrenci YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavına girdi.

ŞASGE Spor Kulübü Başkanı Murat Özakıncı, bu duruma tepki göstererek ilgili belediyeleri duyarsızlıkla suçladı.

Özakıncı yaptığı açıklamada, yaklaşık dört yıldır bu sınava hazırlanan gençlerin sınav sırasında semt pazarından gelen gürültü ve kalabalığa maruz kaldığını belirtti. Kamyonetlerin korna sesleri, yüksek sesle bağrışmalar ve park yeri sorunu gibi unsurların sınav adaylarının konsantrasyonunu bozduğunu ve sınav performanslarını olumsuz etkilediğini savundu.

Ayrıca Özakıncı, okulda bulunan klimaların da çalışmadığını veya arızalı olduğunu ve sınavın havasız bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti. Bu durumun da adayların sınav sırasında zorlanmasına neden olduğunu söyledi.

Özakıncı, yetkililerden semt pazarının sınav süresince iptal edilmesini veya okulun bulunduğu alanın emniyet trafiğe kapatılmasını talep etti. Aynı zamanda, kamyonetlerin sınav sırasında korna çalmaması ve yüksek sesle bağırmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Özakıncı açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Üniversite Sınavları Türkiye’deki gençlerin Eğitim kalitesinde ülkesine, milletine hizmet edecek merdiven basamakları gibidir. Bu tarz olumsuzluklardan dolayı kimsenin emeği heba olmasın. Karar vericilerin Makamdan aldıkları güçle değil! Makamlarına katkıları değer önemli".

ŞASGE Spor Kulübü Başkanı Murat Özakıncı