Şanlıurfa'da sınava erken gitti: Yine de sınavı kaçırmayı başardı!

Şanlıurfa'da YKS sınavına girecek olan bir öğrenci sınava gireceği okula erkenden geldi ancak kimliğini evde unuttuğunu fark etti. Apar topar kimliğini evden almaya giden öğrenci sınava gireceği okula geri döndüğünde ise geç kalmıştı. Can havliyle koşarak sınava yetişmeye çalışan öğrenci YKS sınavını sadece 1 dakika ile kaçırdı ve tüm çabalarına rağmen sınav salonuna alınmadı. Yaşanan durum karşısında öğrenci büyük hayal kırıklığına uğradı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da yaklaşık 62 bin öğrenci YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavına girdi.

Adaylar sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların önüne gelmeye başladı ve sınavın yapılacağı saatte adaylar okullara alındı.

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava çeşitli nedenlerle giremeyen adaylar oldu.

VİDEO - FOTO: KENAN BAYUK

Şanlıurfa Haliliye'deki Kız Anadolu Lisesi'nde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan bir öğrenci, beklenmedik bir durumla karşılaştı.

Sınava gireceği okula erken gelen ve sınava girmek için beklemeye başlayan öğrenci, kimliğini yanına almadığını fark edince telaşa kapıldı.

Panik içinde evine geri dönüp kimliğini alan öğrencinin yaşadığı aksilik sınav saatine yetişmesini engelledi.

Zamanla yarışan öğrenci, kimliğini alıp sınav yerine dönmek için elinden geleni yaptı. Ancak, sınav yerine vardığında, kapılar artık kapalıydı ve sınav başlamıştı.

Tüm çabalarına rağmen, bir dakikadan fazla bir süre geç olduğu için sınava alınmayan öğrenci, büyük hayal kırıklığına uğradı.

Yıllarca süren hazırlık ve emeğin bir dakikalık bir aksilikle sonuçsuz kalması başta öğrencinin kendisi olmak üzere olaya şahit olanları üzdü.