Yaz sıcağında serinlik: Şanlıurfalılara tam da bundan lazım!

Sıcakların etkili olmaya başladığı Şanlıurfa'da güneşin yakıcı etkisinden korunmak için vatandaşlar çeşitli yöntem arayışına girmeye başladı. Bu yöntemlerden biri olan şemsiye kullanımı günümüzde hala başvurulan yaygın bir yöntem. Peki bir de serinleten şemsiyeler olsaydı? İşte Şanlıurfalılara tam da bundan lazım...

5

Yaz aylarının bunaltıcı sıcağı özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kendini iyice hissettirirken, Şanlıurfa'da da yaz sıcakları etkisini göstermeye başladı.

Kent sakinleri, özellikle öğle saatlerinde güneşin yakıcı etkisinden korunmak için çeşitli yöntem arayışına girdi.

Günümüzde hala yaygın olarak başvurulan yöntemlerden biri olan şemsiyeler, hem güneşin zararlı ışınlarından korunmayı sağlıyor hem doğal bir serinlik sunarak vatandaşların rahat etmesine yardımcı oluyor.

Peki pratik ve serinletici klasik şemsiyelere bir de su kullanılan bir pervane sistemi eklenseydi ne olurdu?

İşte Şanlıurfalılara tam da bu lazım denilebilecek serinletici bir alternatif, yeni geliştirilen "Su Püskürten Pervaneli Pratik Şemsiyeler".

Bu yenilikçi şemsiyeler, güneş altında kalmaktan kaynaklanan sıcaklığı azaltmak ve serinlemeyi sağlamak için tasarlandı.

Şemsiyenin alt kısmında yer alan özel bir mekanizma sayesinde su püskürtülerek ortama serinlik ve ferahlık sağlanıyor.

Ayrıca, pervaneli yapısıyla da rüzgarı yönlendirerek serinliğin etkisini artırıyor.

Hem gölgelenebilme hem de biraz serinleme fırsatı sunan bu buluş kentte tercih edilebilecek etkili bir çözüm olarak sunuluyor.