Şanlıurfa’nın ilçesinde içme suyu hattı için sayılı gün

Birecik’te önemli bir altyapı projesi olan İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı projesi, son aşamaya gelmek üzere. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu önemli çalışma, modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması, tarım arazilerinin verimliliğinin artırılması, içme suyu temini ve taşkın risklerinin azaltılması gibi amaçlar doğrultusunda hayata geçiriliyor.

5

Şanlıurfa Birecik İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı İşinde 2024 yılında ilçeye İçmesuyu Verilecek

Şanlıurfa Birecik İçmesuyu Tesisi için geri sayım başladı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği projede yüzde 90 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; Projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını, iş kapsamındaki çelik boru isale hattının tamamlandığını, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren Arıtma Tesisinin ’de işletmeye alınmasının hedeflendiğini açıkladı.

Birecik İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, günde 46 bin m³ su sağlayacak kapasiteye sahip olacak. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, Birecik İlçe Merkezi ve merkeze bağlı 9 Kırsal Mahallede yaşayan yaklaşık 100.000 vatandaş, 2050 yılına kadar dünya standartlarında içme suyuna erişebilecekler. Proje kapsamında su ihtiyacının Karkamış Barajı'ndan sağlanması için gerekli altyapı çalışmalarının da tamamlandığı belirtildi.

İş kapsamında içmesuyu ihtiyacı olan suyun Karkamış Barajından temini için; yaklaşık 3,5 km isale hattı ile 1 adet terfi merkezi ve 46.000 m³/gün kapasiteli Arıtma Tesisinin işlerinin tamamlanması ile ilgili faaliyetler kaliteli ve programlı bir şekilde devam etmektedir.