Şanlıurfa’daki iki ilçede sıçrayan yangının bilançosu yürek yaktı! Bakın yangının sebebi neymiş?

Şanlıurfa'nın Halfeti ve Birecik ilçelerinde dün öğleden sonra başlayan ve geniş bir alana yayılan yangın, fıstık bahçeleri ve ekili alanlarda büyük hasara neden oldu. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yangının bir üreticinin arazisindeki anızı yakma girişimi sonucu çıktığını açıkladı. Ayrıca yangının ağır bilançosu da açıklandı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da dün başlayan ve iki ilçede ekili alanlar ve fıstık bahçelerine zarar veren yangının sebebi ve bilançosunu açıklandı.

İddiaya göre yangın, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bulunan Çekem Mahallesinde bir üreticinin arazisindeki anızı yakma girişimi nedeniyle çıktı.

Alevlerin kontrol altına alınamaması sonucu yangın hızla büyüyerek Fıstıközü Mahallesi'ne ve Birecik ilçesinin Ayran Mahallesi'ne kadar uzandı.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve uzun uğraşlar sonucunda yangın akşam saatlerinde söndürüldü. 

Halfeti İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yangının neden olduğu hasarı tespit etmek için çalışma başlattı.

ŞANLIURFA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yangının nedeni ve bilançosu hakkında şu bilgiler verildi:

 “Halfeti İlçesi Çekem Mahallesinde bir üreticinin arazisindeki anızı yakmak isterken alevleri kontrol altına alamaması nedeniyle Fıstıközü Mahallesi ve Birecik İlçesi Ayran M:ahallesine kadar uzanan yangın felaketi meydana gelmiştir. Akşam saatlerinde kontrol altına alınarak söndürülen yangın sonrasında, Halfeti İlçe Müdürlüğü personeli tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde 1500 dekar dağlık alanın yandığı ve 300 dekar fıstıklığın zarar gördüğü tespit edilmiştir. Halfeti İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları devam etmektedir”.