Bakan Fidan'dan Çin ziyareti: Şanlıurfa milletvekili de eşlik etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin daveti üzerine, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen’in de bulunduğu bir heyetle Çin’in başkenti Pekin’e gitti.

5

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen’in de bulunduğu bir heyetle Çin’in başkenti Pekin’e gitti. Bakan Fidan, Pekin ziyaretinde, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin daveti üzerine çeşitli programlara katıldı ve önemli temaslarda bulundu.

"DEĞİŞEN DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE-ÇİN İLİŞKİLERİ" KONFERANSI

Fidan, Pekin'deki temasları kapsamında Center for China and Globalization (CCG) adlı düşünce kuruluşunda "Değişen Dünya Düzeninde Türkiye-Çin İlişkileri" konulu bir konuşma yaptı. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Çin ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’a Çin ziyaretine eşlik etmek üzere Pekin’deyiz.

5 yılı aşkın süre Pekin Büyükelçisi olarak görev yaptığım Çin’e, Milletvekili ve Çin Dostluk Grubu Başkanı olarak gelmek, verdiğimiz emeklerin karşılık bulduğunu görmek ayrı bir gurur”.