Şanlıurfa'da festival coşkusu devam ediyor: Kentin dört bir yanı sahne

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali sekizinci gününü dopdolu bir programla geride bıraktı.

5

ŞANLLIURFA- Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladığı ilk günden bu yana şehrin dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerle dolu dolu geçti ve sekizinci gününü de dopdolu bir programla geride bıraktı.

NEOLİTİK İNSANIN İZİNDE

Şanlıurfa'nın tarihi zenginliklerinden biri olan ve Neolitik dönemin en önemli yerleşim yerlerinden olan Karahantepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan arkeolojik kazılar sayesinde tarihimizin derinliklerine ışık tutuyor. Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali'nin sekizinci gününde katılımcılar, insanlık tarihinin en eski kalıntılarından olan Karahantepe'ye doğru yola çıktı. Gün doğumu ile Sefertepe'den başlayan "Neolitik İnsanın İzinde 12000 Yıllık Hikaye" yürüyüşü, katılımcıların 26 kilometrelik parkurun sonunda Karahantepe'ye ulaşmalarıyla sona erdi.

NALET BEBE İZLEYENLERİ EĞLENDİRDİ

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde, gerçekleşen Ömer Başdoğan (Nalet Bebe) söyleşisine Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi. İzleyenler, Başdoğan'ın enerjisi ile keyifli zamanlar geçirdi.

ŞANLIURFA'NIN DÖRT BİR YANI SAHNE

Şanlıurfalılar festivalin sekizinci gününde de müziğe doydu. Göbeklitepe Amfi Etkinlik Alanı'nda Halk Müziği Konseri gerçekleşti. Öte yandan, Türk müziğinin yetenekli isimlerinde olan Murat Belet, ilahilerle Topçu (Rabia) Meydanı'nda müzikseverler ile buluştu. Harran Üniversitesi Amfi Tiyatroda; İstanbul ve Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile sahne alan Türk halk müziği ses sanatçısı Elif Buse Doğan, kusursuz yorumuyla en sevilen türküleri seslendirdi.