Yerel medyanın dijital dönüşümü konuşuldu: "Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı" Ankara'da başladı

RTÜK ile Ajans Urfa’nın da kurucuları arasında bulunduğu TİMBİR iş birliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” Ankara'da başladı. Konferansta yerel medyanın dijitalleşmesi ve bu süreçte karşılaşılan sorunlar ele alındı. Konuşmacılar, internet medyasının önemine ve geleceğe dair vizyonlarına değindi.

5

ANKARA- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Ajans Urfa’nın da kurucuları arasında bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” Ankara'da başladı.

RTÜK ve TİMBİR iş birliğinde Ankara bulunan bir otelde gerçekleşen “ Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı”nda yerel medyada dijitalleşme ele alındı.

Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı ve TİMBİR Kurucu Üyesi Ertan Birinci'nin de KKTC adına katılıp konuşma yapacağı konferansta Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK uzmanları ile akademisyenler, gazeteciler, televizyon yayıncıları, haber ajansı ve internet medyası temsilcileri, hukukçular ve dijital yayıncılık ile pazarlama iletişimi uzmanları olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının sunumlar gerçekleştirecek.

Konferans öncesi konuşan TİMBİR Genel Başkanı Dr.Süleyman Basa şunları kaydetti: 

"Bugün derneğimize bağlı yayın yapan 20 uydu kanalı, 150 radyo, 200 internet gazetesi var. Sadece TV ve radyo ile bir yere gidemediğimizi görebiliyoruz. Gelişmelerin geleceğin internet gazetesinde olduğunu gösteriyor. İnternet medyası geçen yıl resmi hüviyet kazandı. Çıkan yasayı her alanda destekledik. Bu yasayla basın kartı ve ilanı konusunda hak kazanımı sağladı. Eksikler var. İnternet haber bekleme süresini 1 yıla düşürülmeli. Gayri milli niyetli insanları aramızda barındırmaktayız. Milli bir medyanın oluşumunda önemli rol oynamaktadır. Dezenformasyonla mücadeleyi ancak doğruyla çözebiliriz. Doğru haberlerle 100-200 sitede yayın yaparak dezenformasyonla mücadele ediyoruz. Şu anda doğru sistemi kurduk. Bu sistem herkesin emrine hazırdır. Ajans yapımızla haber kooperatif anlayışla ilerleyeceğiz. Google gibi yapılar haberlerimizi bedava kullanıyor. Avrupa'da bunun çalışmada yapıldı. Ülkemizde de bu çalışmanın yapılması gerekiyor. Yerel basını destekleme adına bu düzenleme yapılmalı. Telif, kültür, deprem haberleri eğitimleri verdik. Gelecek yüzyıl Türkiye'nin 100 yılı olacak. Bu amaçla Türkiye'de dijital medya konferansını gerçekleştiriyoruz. TİMBİR etkileşim gücü en güçlü oluşumdur. Arttırmaya da devam edeceğiz” .