Basına bir darbe de SGK’dan: Tepkiler gecikmedi!

SGK,kurum adına yapılacak gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırını 500 bin liradan 2,5 milyon liraya yükseltti. Bu karar, basın sektöründen tepkilere yol açtı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK),  bu kararını "gazeteleri bitirmeye yönelik bir adım" olarak değerlendirdi. Cemiyet, yayınlanan genelgenin gazeteleri tümüyle bitirmeye karar verildiğini gösterdiğini savundu.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ise kararın gerekçesini, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelik maddeleri olarak açıkladı. Genel Müdürlük, ayrıca satış ilanlarının Kurum web sayfasında ve valilik, kaymakamlık, belediye, muhtarlık ve meslek odaları ilan panolarında da yayımlanabileceğini belirtti.

Karara tepki gösteren basın sektörü temsilcileri, gazete ilanı fiyatlarının yüksek olması ve satış ilanına konu taşınmazların rayiç bedellerinin artması nedeniyle yerel ve ulusal basında ilan yayımlamanın zorlaşacağını savundu. Bu durumun, basın özgürlüğü ve halkın bilgi edinme hakkı açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceği endişesi dile getirildi.

SGK'nın bu kararı, önümüzdeki günlerde yargıya taşınabilir ve basın sektöründe yeni tartışmalara yol açabilir.