Şanlıurfa’da düzenlenen Kültür Festivaline tepki: Değerlerimizle uyuşmayan etkinlikleri kabul etmemiz mümkün değildir

Diyanetsen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, Şanlıurfa'da 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 2024 Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne tepki göstererek, “Hem değerlerimiz hem de zamanlama açısından bizleri derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da dün törenle açılışı yapılan ve 2 Haziran’a kadar devam edecek olan Kültür Yolu Festivali’ne Diyanetsen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz’den tepki geldi.

Festivalin değerlere aykırı olduğunu ve yanlış zamanda yapıldığını belirten Gündüz, şu ifadeleri kullandı:

“Kültür Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da başlatılan Kültür Festivali hem değerlerimiz hem de zamanlama açısından bizleri derinden üzmüştür

Peygamberler şehri olarak anılan şehrimizde insanlarımıza ve gençlerimize hiçbir olumlu katkı sağlamayacak olan bu festival şehrimize tahribattan başka bir şey getirmeyecektir alkol, kumar, uyuşturucu ve şans oyunlarının gençliğimizi harap ettiği bir dönemde gençlerimizi bu tür illetlerden kurtaracak etkinlikler yapılması gerekirken geleceğimiz olan gençlerimizi bu tür konser etkinlikleri değil onlara manevi değerleri aşılayacak ilkeli festivallerin yapılması daha verimli olacaktır.

Aylardır siyonist israil devleti tarafından gazzedeki on binlerce kardeşimiz şehid edilirken Müslümanların içinde bu acı varken festival adı altında insanları eğlendirmeye çalışmak kabul kabul edilebilir bir durum değildir.

Daha yeni ebediyete uğurladığımız Urfalı Kudüs şehidimize hürmeten eşi ve yetim çocuklarına saygı göstermek adına, Gazze için Ümmet kan ağlarken festival adı altında değerlerimizle uyuşmayan etkinlikleri kabul etmemiz mümkün değildir.

Devletimiz tasarruf tedbirleri adı altında bir sürü  kısıtlama getirirken kültür festivali adı altında yapılan bu etkinliklere harcanan paraların izahı mümkün değildir konunun yetkililerimiz tarafından tekrar değerlendirilerek insanlara hiçbir olumlu katkı sağlamayacak olan bu festivallerin iptal edilmesini şehrimizin maddi ve manevi olarak kalkınmasına yönelik programların icra edilmesini istiyoruz”.