Devlet Bahçeli: HDP ve devamı kapatılmalıdır

6-8 Ekim olaylarına ilişkin mahkeme kararını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terör örgütü ile HDP arasındaki bağ ispatlanmıştır. AYM, HDP’nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır. HDP ve devamı kapatılmalıdır. Bay Zühtü'nün gitmesinden sonra AYM’nin elini tutan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir” dedi.

5

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Kobani Davası’nda verilen cezalara da değinen Bahçeli, şunları söyledi:

“İşlenmiş bir suç kimsenin yanına kalmayacaktır. Bu ülkenin havasını soluyup ekmeğini yiyenler eninde sonunda ihanetlerinin hukuki faturasına da katlanmak durumundadır. PKK ile HDP arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir.”

 

HDP VE DEM PARTİ KAPATILSIN ÇAĞRISI

HDP hakkındaki kapatma davasını da gündeme getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, HDP bugün değilse ne zaman kapanacaktır. Onun uzantısı DEM’in Türkiye’ye kast etmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır? Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra AYM’nin elini tutan, önüne geçen, karar süreçlerine tıkaç olan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. Mücadeleye yüklenseniz ne yazar, kararı tanımasanız ne çıkar. Türkiye bölücülükle yüzleşecek ve hepinizin kanlı maskesi mahkeme önünde düşecektir”.