Şanlıurfalılara uzmanlardan uyarı: Havaların ısınmasıyla uyandılar, saldırı tehlikeleri arttı! Evlerin içine kadar girdiler

Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar da uykularından uyanmaya başladı. Yılan avcıları, kış uykularından uyanan yılanların daha aktif hale geldiğini ve saldırılara daha açık olduğunu belirterek çok fazla çağrı aldıklarını bildirdi. Şanlıurfa'da da havaların ısınmasıyla birlikte arazilerde ve bağ evlerinde çok sık bir şekilde görülmeye başlanan yılanlar, evlerin içine kadar girdi.

5

ŞANLIURFA- Havaların git gide ısınmasıyla beraber kış uykularından uyanan yılanlarla ilgili de peş peşe haberler gelmeye başladı. Uzmanlar havalar ısındıkça yılanların daha aktif hale geldiğini belirterek çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Uzmanlar, havalar ısındıkça yılanların daha aktif hale geldiğini ve bu nedenle yaz aylarında yılan saldırılarının artacağını uyarıyor. Hayır kurumu yetkilileri, yılan yardım hattına yapılan çağrıların tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ve sorunun özellikle yaz aylarında şiddetli olduğunu duyurdu.

YILANLAR NEDEN YAZ AYLARINDA DAHA AKTİF HALE GELİYOR?

RSPCA'nın kıdemli bilim yetkilisi Evie Button, "Ne kadar sıcaklarsa, o kadar aktifler, bu yüzden yazın çok daha fazla kaçıyorlar." açıklamasında bulundu. Sıcak havalarda yılanların metabolizmaları hızlanır ve avlanmak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, yaz aylarında daha fazla yiyecek aramaya çıkarlar ve bu da insanlarla karşılaşma riskini artırır.

ŞANLIURFALILARA UYARI!

Uzmanlar, Şanlıurfalıları yılanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yılan görürseniz, ona yaklaşmayın ve onu öldürmeye çalışmayın denildi. Ayrıca, evlerin etrafını yılanların girmesini zorlaştıracak şekilde düzenlemenin de önemine vurgu yapıldı.

GAZİANTEP’TE EVE GİRDİ

Gaziantep'teki bir çok köyde evlere kadar girdi. Son olarak Gaziantep'te bir köyde bir evde görülen yılan, ev halkının dikkati sayesinde fark edildi. Yılan, ev sakinleri tarafından yakalanarak doğal ortamına bırakıldı.