Şampiyonluk sevinci yerini krizlere bıraktı: Karaköprü Belediyespor'da neler oluyor? Başkan Çiftçi’den flaş açıklama!

TFF 3. Lig 3. Grubu'nu şampiyon olarak tamamlayarak 2. Lig'e yükselen Karaköprü Belediyespor'da beklenmedik bir kriz patlak verdi. Kulübün kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yönetime prim ve maç başı ücretlerinin ödenmemesi konusunda tepki gösterdi. Bu gelişmenin ardından yapılması gereken olağanüstü kongre de iki kez yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelendi. Kulübün geleceği belirsizliğini korurken Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den açıklama geldi.

5

ŞANLIURFA- TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz, kulübün prim ve ödeme sözlerinin tutmadığını 3 prim, 22 maç başı ve şampiyonluk primi için gerekli yasal yollara başvuracakları belirtti. Bu açıklama, camiada büyük yankı uyandırdı.

Bu kritik açıklamasının ardından Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den açıklama geldi.

ÇİFTÇİ: PROFESYONEL TAKIM YÖNETMEK Mİ,YOKSA GENÇLERİMİZE SPOR AKADEMİSİ KURMAK MI GEREKLİ?

Çiftçi, 2. Lig'e yükselmek için 60 Milyon TL harcandığını ve 2. Lig bütçesinin 100 Milyon TL olduğunu açıkladı. Çiftçi ayrıca, kadro olarak önceliklerinin gençlere spor akademisi kurmak olduğunu belirtti.

Vatandaşlara “Size göre profesyonel takım yönetmek mi,yoksa gençlerimize spor akademisi kurmak mı gerekli?” sorusunu yönelten Çiftçi’nin paylaşımı şu şekilde:

“Değerli Karaköprülü hemşehrilerim! Karaköprü Belediyespor için 60 Milyon TL. harcanarak takım 2.lige yükselmiştir. Takımın 2. Lig bütçesi 100 Milyon TL’dir. Biz kadro olarak gençlerimize spor akademisi kurmak istiyoruz. Size göre profesyonel takım yönetmek mi,yoksa gençlerimize spor akademisi kurmak mı gerekli.”

KİMİLERİ DESTEKLEDİ, KİMİLERİ TEPKİ…

Çiftçi'nin açıklaması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Sporseverler, Çiftçi'nin açıklamasına ve kulübün geleceğine dair farklı görüşler dile getirdi. Bazıları Çiftçi'nin gençlere yatırım yapma fikrini desteklerken, kimileri de 2. Lig’deki takımın göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE 2. KEZ ERTELENDİ

Tüm bu gelişmelerin ardından yapılması gereken olağanüstü kongre de iki kez yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelendi. 

KARAKÖPRÜ BELEDİYESPOR’A NE OLACAK?

Yaşanan bu kriz ve kongrenin ertelenmesi, Çiftçi’nin dikkat çeken açıklaması kulübün geleceğini belirsizliğe sürükledi. Futbolseverler yönetimden bir an önce sorunun çözülmesini ve kulübün geleceğine dair net bir plan sunmasını bekliyor.