Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıklarına af!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 28 Şubat davası sanıklarına af getirildi.

5

ANKARA- 28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin cezaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 28 Şubat davası sanıklarına af getirildi.

28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin cezaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Hacı Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Aydan Erol ve Çetin Doğan affedildi.

Hükümlülerin kalan cezaları, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.

 

'BİRİFİNGÇİ PAŞA'

Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı olarak 28 Şubat’ta etkin rol oynayan ve dünkü 28 Şubat operasyonunun 3. Dalgasında gözaltına alınan Fevzi Türkeri’nin ünlü andıcın altında da imzası vardı.

Batı Çalışma Grubu’nun Kriz Masası’nda görev alan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri de gözaltına alındı.

28 Şubat sürecinde Genelkurmay’da yargı, medya ve iş dünyasına verilen ünlü ‘irtica brifingleri’ni düzenleyen Türkeri’nin ismi, geçen hafta tutuklanan eski Genelkurmay Sekreteri Erol Özkasnak’ın ifadesinde geçmişti. Özkasnak, savcılık sorgusunda BÇG faaliyetlerinin yürütülmesi ve medya ile görüşmelerle ilgili planların hazırlanması konusunda dönemin “Harekât Başkanı (Çetin Doğan) ve İstihbarat Başkanı (Fevzi Türkeri) etkindir” demişti.