Şanlıurfa’da akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başladı: Tabelalarda tek fiyat!

EPDK, aldığı karar ile bugün itibarıyla farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılması zorunlu hale geldi. Şanlıurfa’da da uygulama başladı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da akaryakıt istasyonlarında tek fiyat uygulaması başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı Şanlıurfa’da da yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 13 bin bayide bugün itibarıyla fiyatlar güncellendi.

Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

DAHA ÖNCE NE OLUYORDU?

Geçmişte, akaryakıt istasyonları farklı isimlendirmeler kullanarak aynı tür akaryakıt için farklı fiyatlar uygulayabiliyordu. Bu durum, tüketicilerin kafasını karıştırıyor ve fiyat karşılaştırmalarını zorlaştırıyordu.

TEK FİYAT UYGULAMASININ FAYDALARI NELER?

Tek fiyat uygulaması ile birlikte, tüketiciler hangi istasyona giderlerse gitsinler aynı tür akaryakıt için aynı fiyatı ödeyecekler. Bu sayede, fiyat karşılaştırmaları daha kolay olacak ve tüketiciler bilinçli bir şekilde seçim yapabilecek.