Proje okullarına keyfi atamalar tepki gördü

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına (Proje Okulları) yapılan öğretmen atamalarının keyfi ve adaletsiz olduğunu savunarak, derhal iptal edilmesini ve objektif kriterler doğrultusunda yeniden yapılmasını talep etti.

5

ŞANLIURFA- Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç, 3-6 Mayıs tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınan atama başvurularının 10 Mayıs'ta sonuçlandığını ve bu aşamada valilikler tarafından herhangi bir somut kriter gözetilmeden, tamamen keyfi bir şekilde atamaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Şanlıurfa'da yüzlerce öğretmenin bu atamalara başvurduğunu ve valilik tarafından sadece 2023-2024 eğitim öğretim yılında o proje okulunda görevlendirme ile çalışıp çalışmadıklarına bakılarak atamaların yapıldığını aktaran Oruç, bu durumun büyük bir adaletsizlik olduğunu vurguladı.

Oruç, atama sürecinde öğretmenlik hizmet süresi, hizmet puanı ve akademik çalışmalar gibi kriterlerin göz ardı edildiğini ve bu durumun birçok şaibeye yol açtığını savundu. Oruç, "Acaba atanmak istenen öğretmenler atama öncesinde bu okullara görevlendirilerek, bu öğretmenlerin atanmasının önü mü açılmıştır?" diye sordu.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç, proje okullarına yapılan atamaların derhal iptal edilerek, objektif kriterler esas alınarak yeniden yapılmasını talep ettiğini ve bu konuda tüm hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve mağdur olan öğretmenlerin sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.