Faruk Çelik kızını Şanlıurfa'ya gelin vermişti: O görkemli düğünün hazırlıkları işte böyle yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde eski bakan ve Şanlıurfa'da iki dönem milletvekili olan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik'in kızı Dr.Zeynep Çelik ile Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un oğlu Dr.Nihat Demirkol dünya evine girmişti. Siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismi bir araya getiren düğünün hazırlıkları işte böyle yapıldı...

5

ŞANLIURFA- Eski bakan ve Şanlıurfa'da iki dönem milletvekilli olan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik'in kızı Dr.Zeynep Çelik ile Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un oğlu Dr.Nihat Demirkol geçtiğimiz günlerde dünya evine girmişti. Siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismi bir araya getiren görkemli düğünün hazırlıkları göz doldurdu. Şanlıurfa'da yapılan düğün öncesi süpha yemeği verildi.

Süpha Yemeği Nedir?

Süpha, düğünlerde verilen yemeklerin genel adıdır. En az 300-400 kişi için hazırlanan süpha yemeğinin amacı akrabaları ağırlamanın yanında muhtaç ve düşkün kimselerin de karınlarını doyurmaktır. Süphada yemek olarak, kuzu içi kaburga, üzlemeli pilav; tatlı olarak da zerde verilir.

Süpha yemeği sabahtan başlayıp ikindi sonuna kadar devam eder. Süpha verilen evin kapısı bu süre içerisinde açık tutularak tanıdık, tanımadık herkesin gelip yemek yemesi sağlanır, komşulara yemek dağıtılır.