Kimi öğrencilerini mutlu etmek için yaptığı şakaya yer veriyor kimi de daha iyi bir eğitim ortamı sunmak için düzenledikleri kampanyalara. Sosyal medyada öğretmenlerin öğrencileriyle ilgili paylaşımları son dönemde çok arttı. Şanlıurfa'da da fenomen öğretmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yasal olmayan şekilde öğrencileriyle video çekip sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan öğretmenlerin paylaşımları milyonlar tarafından izlenirken durum son dönemlerde uzmanlardan eleştiri alıyor.
Teknolojinin hayatımızın her alanında kullanılması, cep telefonu görüntü çekiminin ilerlemesi, sosyal medya sitelerinde ilgi gören videolar okulların ve öğrencilerin birer fenomen olma objesine dönüşmesine neden oldu. Bu fenomen olma çabaları Şanlıurfa'daki eğitimcilerin de içinde olduğu sınıf öğrencileriyle birlikte içerik üretme platformuna dönüştü.
Bazı öğretmenler çektikleri videolarla Tiktok veya benzeri platformlarda milyonlara ulaşan içerikler hazırlarken öğrencilerde de bu videolarda sık sık kullanılmaya başladı. İyice çığırından çıkan fenomenlik uğruna öğrencilerin izin alınmaksızın ve rıza gösterilmeksizin sürece dahil edilmesi tartışma konusu oldu.
Öğrencilerin yüzleri apaçık şekilde görünürken, öğretmenler milyonlarca izlenen paylaşımlarıyla işi ticarete de dönüştürmeye başladı. Çekilen videoların masum ve eğitici gibi içerik olarak gösterilmeye çalışılsa da yasal olarak böyle videoların çekilmesi yasak. Çekilen videolarda çocukların yüzleri ve eğitim içi faaliyetlerin teşhiri yasalar tarafından düzenleme altına alınmasına rağmen öğretmenlerin video çekerken gösterdikleri rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de yeni eğitim öğretim yılının açılışındaki konuşmasında, öğretmenlerin de cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerde kullanmamalarını istese de fenomen öğretmenler buna pek de uymuyor.