MODERN ÇAĞDA MÜSLÜMANLARIN DURUMU
Yirmi birinci yüz yıl, günahların sıradanlaşdıkları; şehevi duyguların patlak verdiği bir asır haline gelmiştir adeta. Bu tür ifadeleri her vesileyle dile getirdiğimin farkındayım çünkü bu gerçek, bizim kanayan yaramız haline dönüşmüştür de ondan.
Dizayn edilen toplu mekanlardan tutun, lokanta ve benzeri yerlerin birçoğu; kapitalist düzenlerin ve beşeri ideolojilerin ilkleri doğrultusunda vücut bulmuşlardır ne yazık ki.
Kendi islâmî kimliklerine yabacı olan birçok Müslüman, bu gibi yerlerde bulunmayı medenilik veya ilericilik addederken; halbuki gerçek mânâda bu onlar için zül ve eziklik kompleksinden başka bir şey değildir.
Düğün merasimleri, sünnet organizasyonları, taziye ve benzeri insanların toplu halde bulundukları yerlerin çoğunda icra edilen davranış ve hareketlerin çoğu islamın emir ve prenslerine taban tabana neden bu kadar zıt olduklarını hiç düşündük mü?
Geçenlere bir düğün yemeğine davet üzere icabet ettik. Kadın ve erkeklerin ayrı ve birbirlerine görünmeyen bölümlerde oturduklarını anlayınca, gönlümüz bir hoş olmuştu. Ancak her masada üçer dörder kişinin oturup telefon ve sesli konuşmaları, bizi başta olmak diğer birçok misafiri de rahatsız ettiğini anladık.
Öyle ki, âcizane olarak Kur-an dan okuduğumuz üç ayet-i bile sonuna kadar dinlemeyecek kadar kur-an a ve misafirlere karşı saygısız davrananları görünce; yaşadığımız toplumun, Kur-an’a karşı ne kadar yabancı kaldıklarını bir kez daha anladık...
Evet, hasıl-ı kelâm, Günde beş vakit Namazını kılan da, sıradan bir Müslümanınsa; islâmî şuur ve kararlı duruştan çok uzak durmaları, kapitalist düzenlerin insanlara enjekte ettiği zehir zemberek yaşam şekline esir düştüklerini göstermektedir…