CAMİYE YARDIM

Kıymetli dostlarım merhabalar nasılsınız iyi misiniz? İyi olun, daima iyilik sizlerle olsun. Dostlarım bu haftaki konumuz eminim ki sizin de dikkatinizi çeken bir konudur. Bu yüzden ele almakta ve farklı bir bakış ortaya koymakta fayda olacağını düşündüğüm için kaleme alacağım.

Dostlarım bu hafta her cuma günü bilemediniz iki haftada bir cuma günleri Cuma namazından sonra camii inşaatları için toplanan yardımları ve bu hususta farklı bir bakış açısına dikkat çekeceğiz. 

Cuma günleri, İslam dininin bayram saydığı ve bütün Müslümanların şan, şöhret, makam, mevki ve mertebe fark etmeksizin siyahisi, beyazı, Arap’ı, Çerkez’i, Acem’i, Türk’ü, Kürt’ü aynı safta bir araya getiren kutsal günlerdir. Cuma günü bereketin yayıldığı, muhabbetin fazla olduğu bir gündür.

Kıymetli dostlarım, cuma günleri “Namazdan sonra inşaatı devam eden Camiler veya Kuran kursları adına yardımınıza başvuracağız, Allah yapacağınız yardımları dergâhı izzetinde kabul etsin” sözünü muhakkak hepiniz duymuşsunuzdur. Camilerin yapılması çok güzeldir. İslam dinin mabedidir. 

Ancak dostlarım acı bir durum bulunmaktadır. Camilerimiz cuma günleri dışında günlük vakit namazlarında bir safı bile dolduramazken bu kadar camiinin yapılması şahsi kanaatimce mantıksızdır. Şayet para toplanacaksa her mahallede bulunan camiiler o mahallede bulunan durumu kötü olan ailelere destek olması mahiyetinde toplanması daha mantıklıdır. “Muhterem cemaat, namazdan sonra mahallemizde bulunan durumu kötü bir ailemiz için yardımlarınıza başvuracağız” sözü eminim ki birçok cemaatimizin de isteğidir. 

Dostlar, gençlerimiz yuva kuramadıklarından harama bulaşmaktadır. Bunu kimse farklı yönlere çekmesin. Yuva kuramayan gençlerin çoğu maddi zorluklardan dolayı yuva kuramamaktadır. 

Yaşanan devir peygamber efendimizin devri değildir. Bu hususta ciddi adımlar atılmalıdır. Gençler haram yollara düştükleri için camilere gelmemektedir. Kötü yollara düşmektedir. Camii cemaat içindir. Cemaatin sıkıntısı olunca bu zamanda gidecekleri bir peygamberleri yoktur. Ve kötülük o kadar dünyaya hâkimdir ki özellikle gençlerimiz kötü yollara düşmektedir. 

Bu husus için birkaç tavsiye vermek istiyorum.

Yetkili devlet makamlarımızın camilerimizde bir kumbara oluşturup o kumbarada biriken parayla o mahallede bulunan evlenecek ve durumu olmayan bir gence destek olabilirler. Bu erkek içinde olabilir kız içinde. Bu husus benim kanaatimce caminin yapılmasından Allah katında daha büyük bir ameldir. Tabii ki amelleri bilen Allah’tır. 

Her hafta camii inşaatları için toplanan yardımlar artık caminin içine gelecekler içinde toplanmalıdır. Durumu olmayan aileler tespit edilip her hafta belirlenmiş komisyon üyeleriyle o durumu kötü olan aileye destek mahiyetinde yardımcı olmaları daha mühimdir. Dünyayı güzelleştirmek çok kolayken dünyayı yaşanmaz bir yer yapmakta olduğumuz neden bu kadar görmezden gelinmektedir. Kanaatimce efendimiz Resulullah S.A.V bu zamanda olsaydı oda bu hususa dikkat çekerdi. Gençler, harama düşmektedir. Gençler, kötü yollara meyletmektedir. Gençler, evlilik pahalı diye yuva kurmadan umutlarını yitirmiş durumdadır. 

Bahsettiğim olaylarda beni taşlayanda olacak alkışlayanda ben yüce Mevla’nın huzurunda vereceğim hesap ve toplumumuzun sıkıntılarının en aza nasıl indirilir onun derdindeyim.

En azından gençlerimizin gidecekleri camiler çocuklarıyla birlikte gidecekleri camiler olmuş olur. Bir nesil yetişmiş olur. Evlenmeyen gençlik devam edilmeyen bir nesil demektir. Camiler çok olup içinde cemaat yoksa ne manası kalır ki! 

Umarım bu yazdığımız yazı yetkili kişilerce fark edilir de bu hususa da dikkat çekip farklı çalışmalar meydana getirirler. 

Sağlık ve esenlikle kalın.