ŞANLIURFASPOR UMUT VERDİ

Trendyol 1.lig ilk hafta deplasmanda süper ligden düşen şampiyonluğun güçlü adayı Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten maçın 2.yarında yediğimiz 2 gol ile sahadan mağlup ayrıldık.

Şanlıurfaspor yeni kurulan bir takım geçen sene 20’den fazla oyuncusu ile yollar ayrılmış 20’den fazla yeni oyuncu ile anlaşma sağladı. İlk maç olmasına rağmen İlk yarı Ankaragücü ile başa baş mücadele etti ben takımın oyunundan memnun kaldım.

Ankaragücü süper ligden düştü ama eski oyuncuların çoğunu takımda tuttu ve üstüne çok tecrübeli oyuncular aldı. Eski teknik direktörümüz Cihat Arslan ile bu sezon şampiyonluk yarışında olacaklar bundan sonraki maçlardaki başarılar diliyorum.

Şanlıurfaspor geçen sezona göre düşük bütçe ile iyi bir takım kurulmuş Başkan Giray Küçük’ün dediği gibi koşan mücadele eden bir takım görüntüsü verdi. Sadece orta saha ve gol yollarında eksikliğimiz vardı. Yeni kurulan takımlarda bunlar olur bu takım inşallah 4-5 hafta sonra adından çok bahsettirecek.

Yeni Malatyaspor ligden çekildi

Geçen sene Kahramanmaraş depreminde lige katılmayan Yeni Malatyaspor bu sezonda stadyum ve tesislerin kullanılamaz durumda olduğu gerekçesi ile TFF’ye dilekçe verdi. Bu sezonda lige katılmayıp affını istedi ama federasyonu olumsuz yanıt verince Pendikspor maçına çıkmazdılar 3 maç üst üste maça çıkmazsa ligden otomotik 2.lige düşecek Yeni Malatyaspor ile oynayan her takım 3 puan alacak. Bu sezon 4 takım yerine sezon sonu 3 takım ligden düşecek.

Şanlıurfaspor haftaya kendi saha ve seyircisi önünde istanbul temsilcisi Ümraniyespor’u konuk edecek bu maça iyi hazırlanıp taraftarının karşısında ilk galibiyetini alıp yola emin adımlarla devam etmesi gerekiyor.

Taraftar desteği çok önemli

Şanlıurfaspor taraftarı bu hafta pasoligi olmayan ve güncelleme yapacaklar stadyumda bulunan pasolig gişelerine gidip işlem yapmaları gerekiyor maç günü pasolig çıkarma ve güncelleme işlemi yapılmıyor. Taraftar desteğine çok ihtiyacımız var biz bu stadyumda 30 bin kişiye oynamıştık.

Mülki Amirler maddi destek sağlasın.

Şanlıurfaspor maddi yönden sıkıntı yaşamasın diye mülki amirlerin desteği çok önemli Sayın Valimiz ve Belediye başkanları bu takıma sahip çıksın maddi destek için kombine alıp dağıtılsa hem taraftar maça gelir destek vermiş olurlar.

Bundan sonraki maçlarda Şanlıurfaspor’a başarılar diliyorum.