ZOR ZAMANLAR

İnsanın hayatında farklı farklı sınavlardan geçtiği dönemler olur. Bu süreçlerde insanlar ne yapacağını nasıl davranacağını çoğu zaman psikolojik olarak sorun yaşadığından bilemez.

En zor zamanlar insanı en çok olgunlaştıran dönemlerdir. Yaz aylarında sıcaklığın çok yüksek olduğunu düşünelim mesela üzüm sıcaklığın en çetinini yaşamayana kadar tatlanmaz ve kendi has halini elde edemez. İnsanlarda en zor zamanlarda olgunlaşır. Aslında bu böyledir. Bazı istisnai durumlar olabilir ama insan bilmelidir ki zor anda dayanmak insana güç verir, güçlendirir.

Bende şahsım olarak son zamanlarda çok çetin sınavlar geçirdim Rabbime hamd olsun, şikayetçi olmadım sabır diledim.

Vardır bir hikmet dedim. Ama şunu asla aklımdan çıkarmadım. Zor zamanımda yanımda olan insanları asla unutmadım ve unutmayacağım. Mutlu zamanlarda herkes yanımızda olabilir ama yük anında her insan el atmayabilir. Şimdi bazılarımız mutluluk anında da mutluluğunu paylaşan sevinende dostun, arkadaşındır. Evet, öyledir içinde kıskançlık, haset olan insanları hayatımızda bulundurmamamız gerekir. Kısacası her anınızda sınavınızda ve mutluluğunuzda özellikle sınavlarınızda yanınızda olanları yolda gördüklerinize değiştirmeyin. Gün olur gittiğiniz o yoldan yürüyerek dönmek istersiniz ama siz açık kapı bırakmadığınız için bu sadece size keşke bırakır.