HAYVAN SEVGİSİ Mİ İNSAN SEVGİSİ Mİ?

İnsan dışında, yaratılmış her türlü varlığın bir gayesi var, o da insana hizmet içindir. Konu başlığına binaen bu cümle ile bu haftaki yazımıza bir giriş yapmış olduk.

Vicdan sahibi olan her insan hayvanların öldürülmesine karşı çıkar. Ancak, son zamanlarda konu olan husus ise, sokak köpekleri. Onların çevreye ya da insanlara vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı uyutulması ya da öldürülmesi. Çünkü, insanlara vermiş olduğu zarar, buna bir çare gerektiriyor. 

Dikkatimi çeken husus ise, zarar veren hayvanların uyutulması. 

Evet, insanlara karşı zarar veren her hayvan müzirdir. Bırakın sadece insanlara, köyde yaşayan bilir. Tavuklara musallat olmuşlar bu sokak köpekleri. İnsanlar, tavukları dışarıya bırakmaya korkuyorlar. Gündüz gözüyle bu köpekler, tavuklara saldırıyorlar. Telef ediyorlar. Birçok insan, köyde tarlasına gitmeye korkuyor. Çünkü, her tarafta sokak köpekleri kaynıyor. Dolayısıyla hem can korkusu hem de mal korkusu.

Bir çare lazım. Bu saldırgan köpeklerin uyutulmasına karşı çıkanlar, nedir bu sıkıntılara çözüm öneriniz?

Önce insan mı yoksa hayvan mı? 

Sokakta okula gidemeyen çocuklar mı? 

Kim haklı, yoksa sırf muhalefet olsun diyenler mi haklı. 

Elbette, insanlar haklı. 

Bu köpek populasiyonunu kontrol altına almak gerekir. Sonra isteyen, istediği kadar köpek besleyebilir. Ancak, insan sevgisi yerine geçmemeli. Yeryüzünde bunca insan katledilirken, başta Filistin de, karşı çıkmayan, sesi çıkmayanlar, bakıyorum da saldırgan bir köpek öldürülecek diye kıyameti koparıyorlar. Yuh olsun sizlere! 

Önce öldürülen, aç bırakılıp açlığa mahkum edilen insanlara sahip çıkın. Bir de onlar için sesinizi yükseltin. 

Görelim sizleri. Hangi can daha çok kıymetli. Varın siz karar verin değerli dostlar...