Suruç’ta nar üreticilerinin yüzü bu yıl gülmedi

Suruç’ta bu yıl nar üreticileri, şiddetli poyraz rüzgarları nedeniyle ağaçların yüzde 85’inin zarar gördüğünü ve meyve tutumunun neredeyse yok denecek kadar azaldığını belirtiyor. Çiftçiler, yaşanan kayıpların telafi edilmesi için yetkililer ve tarım kuruluşlarından çözüm bekliyor.

5

SURUÇ-Suruç'un ünlü nar üretimi, bu yıl beklenen verimi sağlayamadı. 

Üreticiler, bunun sebebinin özellikle ilkbahar dönemindeki sert rüzgarların çiçeklenmeyi olumsuz etkileyerek meyve tutumunun neredeyse hiç olmadığına dikkat çekiyor.

Suruç’un verimli topraklarında yetişen nar, hem bölgenin ekonomisine hem de tarımsal kimliğine katkı sunuyor. 

Ancak bu yılki olumsuz iklim koşulları nedeniyle çiftçiler, şiddetli poyraz rüzgarları yüzünden nar ağaçlarının yüzde 85'inin zarar gördüğünü belirtti.

Yetkililerin ve tarım kuruluşlarının üreticilere destek olup olmayacağı merak edilirken, çiftçiler zararın telafi edilmesi için çözüm yolları aranmasını bekliyor.