Bakan Yardımcısı Şanlıurfa'da açıkladı: Öğretmen Akademileri ile Milli Eğitim Akademisi arasındaki fark...

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Şanlıurfa Öğretmen Akademileri’nin açılış programı gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Yelkenci, akademiye dair yaptığı açıklamada gönüllülüğün önemine dikkat çekti ve Milli Eğitim Akademisi arasındaki farkları anlattı.

5

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Öğretmen Akademileri’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Bakan Yardımcısı Yelkenci'nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Bakan Yardımcısı Yelkenci, açılış konuşmasında Öğretmen Akademileri’nin yapısı ve amaçları hakkında önemli bilgiler verdi. Öğretmen Akademileri’nin resmi bir hizmet içi eğitim programı olmadığını, daha sivil ve gönüllülük esasına dayalı bir model olduğunu vurguladı. Şanlıurfa’daki Öğretmen Akademileri’nin zengin bir örnek oluşturacağına inandığını belirten Bakan Yardımcısı Yelkenci, akademinin eğitim alanında yaratacağı olumlu etkilerin altını çizdi.

YELKENCİ: ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALIDIR

Bakan Yardımcısı Yelkenci yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Akademisi ile Öğretmen Akademilerinin arasındaki farkı açıkladı ve “Öğretmen Akademileri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla kurulacak olan Millî Eğitim Akademisi değildir. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O akademi, Millî Eğitim Akademisi’dir ve formel bir yapı olacaktır. Öğretmen Akademileri ise informal ve daha sivil bir yapıdır. Öğretmen Akademileri, öğretmenlere hizmet içi eğitim vermek amacıyla başlatılmış bir program değildir. Zaten bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programlarını düzenliyor. Öğretmen Akademileri, 2016’dan beri içinde bulunanlara fark ettirmeden, hissettirmeden ama büyük bir keyifle bu işi yapmaktadır. Şanlıurfa’da da çok zengin bir örneğini göreceğimize inanıyorum. Öğretmen Akademileri’nin bir diğer yanı gönüllülük esasına dayalı olmasıdır. Yani biz Ankara’dan bir yazı gönderip illere İşte bu akademileri düzenleyin; il müdürümüz de okullara gönderip ‘buna katılın’ falan; böyle bir süreç değil. Başvurular alınır, isteyenler başvurur ve katılır. Bu gönüllülük esasında çok önemli bir fark olduğunu, gönüllü öğretmenlerimizin kendilerini taşıdığı o değerlerin Öğretmen Akademileri’ne çok önemli şeyler kattığını da özellikle ifade etmek isterim" dedi. 

Konuşmaların ardından akademi resmen açılmış oldu.