Şanlıurfalıların duygularına tercüman oldu: Sağlık personeli eksiği var

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2025 yılı bütçesine ilişkin sunumunda, sağlık alanındaki personel ihtiyacının devam ettiğini altını çizerek, “Sağlık çalışanı sayımızda OECD ülkelerine kıyasla hızlı bir artış yaşamamıza rağmen, artan talepler karşısında halen personel ihtiyacımız devam etmektedir." dedi. Bakan Memişoğlu’nun bu açıklaması 2 milyondan fazla nüfusu olan Şanlıurfa’da sağlık personeli açığının kapatılması için bir umut oldu.

5

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığın bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Bakan Memişoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde sağlık çalışanı sayısının arttığını ancak yine de artan talebi karşısında personel ihtiyacının devam ettiğini ifade etti.

Şanlıurfa’da yer alan hastanelerde, özellikle personel eksikliği nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Kentteki hastanelerde hemşire, uzman hekim ve diğer sağlık personelinin sayısının yetersiz kalması nedeniyle hastaların daha uzun süre beklemek zorunda kalmasına sebep oluyor. Bakan Memişoğlu’nun bu açıklaması 2 milyondan fazla nüfusu olan Şanlıurfa’da sağlık personeli açığının kapatılması için bir umut oldu.

MEMİŞOĞLU: ARTAN TALEPLER KARŞISINDA HALEN PERSONEL İHTİYACIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Bakan Memişoğlu, yaptığı sunumda şunları kaydetti:

"2002'den bu yana toplam nüfusumuz yaklaşık yüzde 25 artarken, sağlık hizmeti sunan personel sayımızı yüzde 283, hekim sayımızı yaklaşık yüzde 141, hemşire ve ebe sayımızı yüzde 187 artırdık. Sadece bu sene kamuya 10 bini uzman hekim olmak üzere 74 binden fazla personel aldık. Bu insan kaynağını da adil ve dengeli bir şekilde dağıtıyoruz. 2002 yılında uzman hekim başına düşen nüfus açısından, en yüksek ve en düşük bölge arasında 7 kat fark varken, günümüzde bu fark azalarak 2,5 kata indi. Sağlık çalışanı sayımızda OECD ülkelerine kıyasla hızlı bir artış yaşamamıza rağmen, artan talepler karşısında halen personel ihtiyacımız devam etmektedir."