Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Şanlıurfa’daki barışın anahtar isimleri!

Dün Şanlıurfa için tarihi bir güm olarak kayıtlara geçti. Suruç’ta aralarında 6 yıl önce yaşanan kanlı kavga nedeniyle husumet bulunan Şenyaşar ve Yıldız aileleri, barış yemeğinde bir araya gelerek husumeti sona erdirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ında aralarında bulunduğu barış yemeğine birçok önemli isim katıldı. Yemekte konuşan Yılmaz, barışın sağlanmasında 4 ismin ön plana çıktığını açıkladı.

5

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde Suruç’ta gerçekleştirdikleri esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkana girdi. Ziyaret esnasında Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi üyeleri arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Dükkanda başlayan olaylar, yaralıların götürüldüğü hastanede devam etti. Çatışmalar sonucunda Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ile Adil Şenyaşar, eski vekilin kardeşi Mehmet Şah Yıldız ile birlikte hayatını kaybetti. Olaylarda ayrıca sekiz kişi yaralandı.

Bu olayla ilgili Malatya’da süren davada önemli bir gelişme yaşandı. Adalet arayışını altı yıldır sürdüren anne Emine Şenyaşar’ın çağrılarının ardından oğlu Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesine karar verilirken, Yıldız ailesinden de tutuklu üç sanık serbest bırakıldı. Tahliyelerin ardından, geçtiğimiz günlerde iki aile arasındaki gerginliği sonlandırmak amacıyla bir barış yemeği düzenlenmesine karar verildi.

Dün Şanlıurfa’da iki aile arasındaki husumete son verilmesi için barış yemeği düzenlendi. Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz dahil birçok önemli ismin katıldığı barış yemeğinde iki aile arasındaki husumet son buldu. 

BARIŞIN SAĞLANMASINDA ÖNE ÇIKAN 4 İSİM 

Barış yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, husumeti sonlandırmak için 4 ismin özellikle gayret sarf ettiğini söyleyerek şunları söyledi:

“Acılar yaşamış iki aile büyüklük göstererek husumetlerini sonlandırmak üzere bir araya geldiler, iki aileyi de gönülden tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Bu tablonun ortaya çıkması için çok sayıda sağduyulu insan uzun zamandır çaba sarfettiler, hepsine şükranlarımı sunuyorum. Ancak bu çabaları sergileyen 4 ismi özellikle burada sizlerin huzurunda zikretmek istiyorum. Meclis Başkanvekillerimiz Sayın Bekir Bozdağ ve Sayın Sırrı Süreyya Önder ile Grup Başkanvekilimiz Abdülhamit Gül ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bu 4 isim gerçekten çok özel bir gayret sarfettiler huzurunuzda her birine teşekkür ediyorum.

Burada bulunan veya bulunmayan birçok ismin yanı sıra ailelerin bu noktaya gelmesinde uzun zamandır çaba sarf eden şüphesiz çok sayıda isim var hepsini burada anma imkanımız yok ama bu 4 ismi hepsini temsilen burada zikretmek istedim.”