Fatih Erbakan Şanlıurfa’da önemli kongreye katıldı: “Şanlıurfa'da tarih tekerrür etti”

Yeniden Refah Partisi Karaköprü 3. İlçe Kongresi, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleşti. İktidarı eleştiren Erbakan, yoksulluk ve yolsuzluk sorunlarının çözülmediğini belirtti.

5

ŞANLIURFA - Yeniden Refah Partisi Karaköprü 3. İlçe Kongresi yapıldı. Necmettin Cevheri Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Erbakan, 31 Mart’ta Karaköprü’de elde edilen başarının Yeniden Refah Partisi’nin iktidar hedefinde bir başlangıç olduğunu belirtti. 

Erbakan, Karaköprü teşkilatının sağladığı yüksek oy oranının partinin ülke genelindeki oy oranını yüzde 7’ye çıkardığını vurguladı.

Erbakan ayrıca, Karaköprü Belediyesi'ndeki belediyecilik uygulamalarının, partinin iktidar hedeflerinde örnek teşkil edeceğini ve bu uygulamaların seçimlerde halka anlatılacağını ifade etti.

İktidarı eleştiren Erbakan, yoksulluk ve yolsuzluk sorunlarının çözülmediğini belirtti. İktidara geldiklerinde, aile ve sosyal politikalar alanında düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Erbakan, uyuşturucu ile mücadelede cezaların caydırıcı hale getirileceğini söyledi. 

“Peygamberler şehri Şanlıurfa’da 31 Mart'ta Millî Görüş’ün, Yeniden Refah Partimizin iktidar yürüyüşünün işaret fişeği atıldı” diyen Erbakan, şunları söyledi:

"Bugün, Şanlıurfa’mızdan her zaman ifade ettiğimiz gibi sabrın sembolü Hz. Eyüp Aleyhisselam'ın diyarında, yine her zaman ifade ettiğimiz gibi Allah yolunda tevekkülün sembolü, hakkı üstün tutmanın sembolü Hz. İbrahim Aleyhisselam'ın diyarında, Cenab-ı Allah’a tam manasıyla teslim olmanın sembolü peygamberler şehri Şanlıurfa’mızdayız. İşte bu sebeple en büyük bahtiyarlığı yaşıyor ve Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da 31 Mart'ta Millî Görüş’ün, Yeniden Refah Partimizin iktidar yürüyüşünün işaret fişeği atıldı, elhamdülillah. Burada bizlere bu büyük zaferi yaşatan, Millî Görüş’ün ikinci kırk yılda yeniden şahlanışına vesile olan siz değerli Şanlıurfalılara, Şanlıurfalı Millî Görüşçülere en içten teşekkürlerimi sunuyorum, Allah sizlerden razı olsun diyorum.” dedi.

“2024'TE MİLLÎ GÖRÜŞ ŞANLIURFA'DA YENİDEN ŞAHLANDI”

40 yılın ardından tekrardan Şanlıurfa’da tarihin tekerrür ettiğini kaydeden Erbakan, “1984'te de, tam 40 sene evvel Şanlıurfa'da Refah partisi şahlandı. O zaman belediyeyi kazandık ve 40 sene sonra tarih tekerrür etti; 2024'te Millî Görüş Şanlıurfa'da yeniden şahlandı. İnşallah, il başkanımızın da ifade ettiği gibi, önümüzdeki seçimlerde daha da büyük bir şahlanışı yaşayacağız ve inşallah Şanlıurfa’da sandıklar patlayacak. Allah'ın izniyle Türkiye’de Yeniden Refah iktidar olacak.  Burada kazanılan belediyelerin yanında, diğer önemli bir konu da Karaköprü’de almış olduğumuz bu yüksek oy oranları; Yeniden Refah Partimizin Türkiye geneli oy oranını yüzde 7'ye çıkardı. Karaköprülüler, Karaköprü teşkilatlarımız olarak, Yeniden Refah Partimizin şahlanışında ve inşallah bir sonraki seçimde iktidara yürümesinde çok büyük pay sahibisiniz. Allah sizlerden razı olsun, Cenab-ı Allah hep birlikte daha büyük zaferleri yaşamayı nasip eylesin inşallah.” şeklinde konuştu.

“KARAKÖPRÜ’DE ÖRNEK BELEDİYECİLİK HİZMETLERİMİZİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

Karaköprü Belediyesi’ndeki örnek belediyecilik hizmetlerini bir dahaki seçimde herkese anlatacaklarını söyleyen Erbakan, “Ev sahibimiz olan Karaköprü Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Bey’e Allah razı olsun, Karaköprü’de ahlaklı belediyeciliği, Millî Görüş belediyeciliğini uyguluyor, canla başla çalışıyor. Kendisinin yaptığı bu hizmetler sadece Karaköprü için, sadece Urfa için değil; Yeniden Refah Partimizin Türkiye genelinde yürüyüşü açısından çok büyük öneme sahip. Çünkü bizler bir dahaki seçimde Karaköprü’de örnek belediyecilik hizmetlerimizi halkımıza anlatacağız. Bakınız, Karaköprü’de Millî Görüş belediyeciliği bu hizmetleri yaptı; denk bütçeyi yaptı, israfı önledi, yolsuzluğu önledi, iktidara geldiğimizde hükümette de aynısını yapacağız diye Millî Görüşçü belediyelerimize, Karaköprü belediyemizi örnek göstereceğiz. Bu bakımdan başkanımıza muvaffakiyetler diliyor, Cenab-ı Allah'tan en hayırlı hizmetleri gerçekleştirmesini niyaz ediyoruz. Tabii ki, tarih boyunca Millî Görüş’e sahip çıkan kıymetli Urfalılar, bugün de Yeniden Refah Partimize sahip çıkan kıymetli Urfalılar, Karaköprülüler; her birinize bir kez daha hanımıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“22 SENENİN SONUNDA GELDİĞİMİZ NOKTADA YOKSULLUK AÇISINDAN NE GÖRÜYORUZ?”

Mevcut iktidarı eleştiren Erbakan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Çok değerli Urfalılar, çok kıymetli Karaköprülüler; hepinizin çok iyi bildiği gibi mevcut iktidar bundan 22 sene evvel iktidara gelirken iki konu çok gündeme geldi. Dendi ki, ‘Biz iktidara geleceğiz ve bu ülkede yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız’. Bunu sizler de hatırlayacaksınız, yaşı müsait olanlar, çok genç olmayanlar daha da iyi hatırlayacak; ‘yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız’ dediler. Şimdi, bugün geldiğimiz noktada, önce yoksulluk konusuyla işe başlarsak; 22 sene en büyük güçle, en geniş yetkiyle, bütün kurumlarıyla iktidarda kaldılar ve 22 senenin sonunda geldiğimiz noktada yoksulluk açısından ne görüyoruz?”

İktidara gelince ülkedeki cezaları caydırıcı hale getireceklerini ifade eden Erbakan,"Aile ve sosyal politikalar alanında yuvaları yıkan, boşanmayı kolaylaştıran, evlenmeyi zorlaştıran düzenlemeleri ıslah edeceğiz. Zinayı suç olmaktan çıkartan, süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun gibi yuva yıkan düzenlemeleri inşallah ıslah edeceğiz, düzenleyeceğiz ve tabii ki Yeniden Refah iktidarında cezaları caydırıcı hale getireceğiz. Bununla beraber, uyuşturucu ile ilgili suçlarda cezaları ağırlaştıracağız. Uyuşturucu ile mücadelede sadece torbacıların ve kuryelerin değil, asıl olarak baronların üzerine gideceğiz.” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞ OLARAK, HEM MADDİ HEM DE MANEVİ KALKINMA HAMLELERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

“Milletin yüzünü, geçmişte olduğu gibi bugün de yine Milli Görüş ile güldüreceğiz inşallah” diyen Erbakan, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bakın, İstanbul’da 26 suçtan kaydı olan bir adam hâlâ serbest dolaşıyor ve gidip gencecik bir kadın polis memurunun hayatına kastediyor, onu öldürüyor. İnşallah bunların önüne geçeceğiz. Milli Görüş olarak, Yeniden Refah Partisi olarak hem maddi kalkınma hamlelerini gerçekleştireceğiz hem de manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştireceğiz. Bu aziz milletin yüzünü, geçmişte olduğu gibi bugün de yine Refah ile, yine Milli Görüş ile güldüreceğiz inşallah."