Şanlıurfa Valiliği de açıklama yapmıştı! İhbarın detayları ortaya çıktı

Karaköprü’de dün polisin bir ihbar üzerine olay yerine gittiği ve işçilere kötü muamelede bulunduğu iddia edilmişti. Şanlıurfa Valiliği polisin işçilere yönelik kötü muamele iddiası üzerine açıklama yapmıştı. Ancak ihbarın ne olduğu açıklanmamıştı. İşte ihbarın ve olayın detayları…

5

KARAKÖPRÜ- Olay, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Güllübağ Mahallesinde bulunan bir inşaata meydana geldi.

İddiaya göre, yapılan inşaat çalışması sırasında, kepçe operatörü tarihi eserler buldu. Kazı alanın karşısında bulunan bir binadaki polis durumu fark edince ihbar da bulundu. İhbar üzerine inşaat alanına polis ekipleri sevk edildi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri ile kazı alanındakiler arasında arbede çıktı. Çıkan olayların ardından ekipleri işçileri karakola götürdü.

TARİHİ ESERLER BULUNDU 

İhbarın sebebinin inşaat kazasında tarihi eser kalıntılarının bulunması olduğu öğrenilince, müze müdürlüğü gelip inşaat çalışmasını durdurdu.

Şanlıurfa Valiliği, Karaköprü’de polis müdahalesi sırasında yaşanan olayla ilgili iddialar üzerine inceleme başlatıldığını duyurmuştu. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“26 Ekim 2024 Cumartesi günü Karaköprü ilçemize bağlı Güllübağ mahallesinde yapılan bir ihbar gereğince olay mahalline intikal eden polis ekiplerimize mukavemette bulunulması üzerine üç kişi orantılı güç kullanılarak etkisiz hale getirilmiş ve haklarında adli işlem yapılmıştır.  Basında yer alan söz konusu olayla ilgili emniyet personeline yönelik iddialar üzerine ise inceleme başlatılmıştır.  Konu Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”