Vekil Şenyaşar'dan önemli açıklama! “Başka aktörler yaratma çabalarını üzülerek izlemekteyiz”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şenyaşar ailesinin adalet talebinin yaklaşık 7 yıl süren mücadelenin ardından nihayetinde barışa dönüşümüne öncülük eden Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’e teşekkür ederek, “Bu süreçten başka aktörler yaratma çabalarını üzülerek izlemekteyiz” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasında yapılacak barış töreninin yarın öğleden sonra Eyyübiye Millet Bahçesi'nde düzenlenmesi bekleniyor.

5

SURUÇ- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında yaşanan kanlı olayın ardından yaşanan tahliyeler bugün barışı da beraberinde getirdi.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde Suruç’ta esnafı ziyaret etmişti. Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi fertleri arasında silahlı kavga çıkmıştı. Dükkanda başlayan olay, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş; Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile eski vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda 8 kişi de yaralanmıştı.

AK Parti ve DEM Parti’den isimler barış için harekete geçti. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelerek barış için çaba harcadı. DEM'li heyet eski Vekil Yıldız’ı ve ailesini Suruç’a bağlı Yoğurtçu Köyü’nde ziyaret etti.

ŞENYAŞAR: BARIŞIN İNŞASI İÇİN EMEK GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Yaşanan gelişmelerle ilgili Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Milletvekili Ferit Şenyaşar, barış sürecinin önemine vurgu yaparak, Yaklaşık 7 yıl süren mücadelemizde Emine Şenyaşar’ın Adalet talebi farklı mecralarda birçok kişi ve kurumun dayanışmasıyla birlikte dile getirilmiş ve uzun bir sürecin ardından nihayetinde barışa öncülük eden Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk ile Şenyaşar Ailesi için yeni bir süreç başlamıştır. Barışın inşası için emek gösteren herkese ve özellikle bu süreçte barışın öncülüğünü yapan Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’e, Şenyaşar Ailesi olarak teşekkür ederiz” dedi.

Şenyaşar, açıklamasında ayrıca, “Gerçekleşen barış sürecine dair tek açıklamamızdır. Bu süreçten başka aktörler yaratma çabalarını üzülerek izlemekteyiz. Medyada adımıza yer alan başka açıklamalara itibar etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ DA KATILACAK 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasında yapılacak barış töreninin 27 Ekim Pazar günü öğleden sonra Eyyübiye Millet Bahçesi'nde düzenlenmesi bekleniyor. Törenin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için önlemler alınacak. Bu çerçevede, her iki aileden 45 kişilik bir heyetin katılmasına izin verilecek. Kalabalık bir topluluğun oluşmasını engellemek amacıyla, katılımcı sayısının sınırlandırılması kararlaştırıldı.