Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri belli oldu! Listede Şanlıurfa’dan yer alan tek mahalle şaşırttı

Türkiye’nin en kalabalık mahalleleri açıklandı. TÜİK verilerine göre, zirvede Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi yer alırken, Şanlıurfa da bu listede dikkat çekici bir mahalle ile kendine yer buldu.

5

Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri listesi açıklandı ve Şanlıurfa'dan da bir mahalle bu listede yer aldı. 

2023 verilerine göre, Türkiye genelinde 50 binden fazla nüfusa sahip toplam 63 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerin 41'i İstanbul'da, diğerleri ise Adana (6), Diyarbakır (5), Ankara (3) gibi şehirlerde yer alıyor. Ayrıca Bursa, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da da birer mahalle bu listeye dahil oldu.

İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık şehri olduğu için en fazla nüfusa sahip mahallelerin büyük kısmı burada yoğunlaşıyor. 2023 yılında İstanbul'daki 50 bin üzerinde nüfusa sahip mahalleler arasında Bağcılar, Ümraniye, Küçükçekmece, Esenyurt ve Sultangazi gibi semtler öne çıkıyor.

ŞANLIURFA’DAN YER ALAN MAHALLE ŞAŞIRTTI

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yer alan Devteyşti Mahallesi, Türkiye genelinde nüfus yoğunluğu açısından 51. sırada bulunuyor. Bu mahallenin 2023 yılı nüfusu 52 bin 422 olarak belirlendi. Devteyşti, geniş yerleşim alanları ve sosyal faaliyetlerin yoğunluğu ile dikkat çekiyor.