Şanlıurfa’da 3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali başladı

Şanlıurfa’da Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği 3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali, sinemaseverleri ve kültürel mirasa ilgi duyanları bir araya getirdi.

5

Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali, Şanlıurfa’da başladı. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleşiyor.

Her yıl çok sayıda film başvurusu alan festival, bu yıl 390’dan fazla film başvurusuyla dikkat çekti. Jüri tarafından değerlendirilen filmler dört gün boyunca üç ana kategoride izleyici karşısına çıkacak. 

Kategoriler şu şekilde: 

Ulusal Kısa Film (8 film), Uluslararası Kısa Film (7 film) ve Arkeoloji Temalı Belgesel (3 film)

Ek olarak dört özel gösterim de festivalde yer alıyor. “Sinema Sanatı ile Kültürel Mirası Buluşturan Festival” sloganıyla düzenlenen etkinlik, arkeoloji temalı filmlerle kültürel mirası geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Festivalin açılışı 24 Ekim’de Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Festival Direktörü Mustafa Deniz Doğan ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Merve Ofluoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından, Venedik Film Festivali’nde yarışmış olan Tereddüt Çizgisi adlı filmin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Selman Nacar ile bir söyleşi gerçekleştirildi ve kendisine plaket takdim edildi.

Festival, 25 Ekim’de Harran Üniversitesi’nde belgesel gösterimleri ve yönetmen söyleşileriyle devam edecek. Uluslararası kategori finalist filmleri ise 26 Ekim’de izleyiciyle buluşacak. 27 Ekim Pazar akşamı gerçekleşecek ödül töreninde, ulusal kategori finalistleri gösterilecek ve ödüller sahiplerini bulacak.